I'm a bird now - Edith Meijering




I'm a bird now - Edith Meijering

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van aaibare schattigheid tot gruwelijke horror, van kleurrijk en zacht tot donker en confronterend. Het is precies die spanning en dualiteit, die Edith Meijering (1962-2022) in haar werk wil vastleggen en communiceren. Deze tentoonstelling is een ode aan haar leven en kunstenaarschap. Niet eerder was er zo’n grote solotentoonstelling van haar werk te zien. Van 17 juni t/m 8 oktober 2023 in Museum Henriette Polak.

Edith Meijering onderzoekt in haar werk de spanning tussen mensen en de natuur – mensen en dieren in het bijzonder. Overal zoekt en vindt ze beelden. Naar hartenlust citeert, interpreteert en combineert ze verschillende beeldelementen. Met haar werk reageert ze op prikkels of een bepaalde stemming en communiceert dit met de buitenwereld. Het is haar persoonlijke manier om met het leven en de gekte van de wereld om te gaan. Bij de kijker veroorzaakt het onrust, vervreemding en soms herkenning.

Net zo persoonlijk en associatief als de werkwijze van Edith Meijering zelf, is de opzet van deze tentoonstelling. Veel voorkomende onderwerpen en motieven zijn in samenhang te zien in ouder en recenter werk. De relatie tussen de mens en de natuur is overal aanwezig. In een zelfportret met konijnenoren, de weelderig begroeide ‘Keuken van mijn ouders’ of de subtiele ‘Hoodies’ in aquarel. In haar laatste werken tekent ze mensen als onderdeel van de natuur. Poëtische beelden, die tot nadenken stemmen…

Edith Meijering studeerde aan de Christelijke Academie voor beeldende kunsten in Kampen. De Zutphense kunstenaar exposeerde onder andere in Museum Henriette Polak, het Kunstmuseum Den Haag, bij galeries en beurzen in Parijs, Londen, Berlijn, München. Haar laatst internationale exposities waren PAK te Gistel (B) en Plan-B Galerie in Düsseldorf.

 Bezoek museazutphen.nl

I'm a bird now - Edith Meijering
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.