Uit in de gemeente Geertruidenberg


-advertentiepositie-



Uit in de gemeente Geertruidenberg

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Niets is gezelliger dan er met uw vereniging, uw familie, de collega's van het werk of met vrienden eens lekker een dagje er op uit te trekken. Met deze informatie nodigen wij u uit te komen genieten van alles wat de gemeente Geertruidenberg u te bieden heeft. Of u nu op zoek bent naar een culturele, recreatieve of sportieve invulling van uw dagtocht, we hebben het allemaal in huis. Uw dag wordt bovendien extra feestelijk als de inwendige mens niet wordt vergeten. Geen enkele probleem, onze horecazaken kunnen u in iedere prijsklasse rijkelijk voorzien van lekkere dingen.

 
Drievoudig genieten

In de gemeente Geertruidenberg zijn de afstanden klein. De kernen Geertruidenberg, Raamsdonk en Raamsdonksveer liggen aan weerszijde van rivier De Donge. De oude vestingstad Geertruidenberg laat u op en rond het eeuwenoude marktplein het rijke verleden proeven. Het gemoedelijke, gezellige dynamische Raamsdonksveer heeft meer dan gemiddelde voorzieningen. Op slechts enkele minuten afstand ligt het landelijke Raamsdonk, een hechte rustieke agrarische kern met karakteristieke Langstraat boerderijen en een verrassend landgoed.

 
Er zijn diverse mogelijkheden bijvoorbeeld:
 
Stadswandeling

Over het verleden van Hollands oudste stad Geertruidenberg valt veel te vertellen. De monumenten en de verdedigingswerken, waarlangs de gids u rondleidt, geven daar alle aanleiding toe. Het grote, eeuwenoude marktplein, omzoomd door een dubbele rij leilinden en vele historische panden laat u de sfeer proeven van het handelscentrum dat Geertruidenberg in de late middeleeuwen was. Bolwerken, ravelijnen en grachten verhalen over de latere rol als grensvesting tussen Holland en Brabant.

Rondleiding Stadhuis
Het zal u niet verbazen, het voormalige stadhuis van Geertruidenberg is prominent gelegen aan de markt. Eeuwenlang was dit de plaats van waaruit de stad bestuurd werd. De 18e eeuwse gevel met trappenbordes heeft een bekroning met het beeld van Vrouwe Justitia. Dat herinnert aan de tijd dat er in dit pand, in de Vierschaar, recht werd gesproken.

Rondleiding Geertruidskerk

De bouwgeschiedenis van deze kerk gaat terug naar ca. 1200. Door de eeuwen heen hebben perioden van bloei, maar ook branden en oorlogen de kerk vele gedaanten gegeven. In de laatste decennia van de 20e eeuw is zowel het in- als het exterieur in volle glorie gerestaureerd. Unieke rouw- en tekstborden, verbonden met de geschiedenis van de stad, de bouwrelicten en de nooit voltooide crypte geven een bijzondere inhoud aan een rondleiding door de kerk.

 Bezoek www.vestingsteden.nl

Uit in de gemeente Geertruidenberg
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.