1

Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk




Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fort Hoofddijk is tussen 1877 en 1879 ten oosten van Utrecht gebouwd. Op het terrein van het fort liggen de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht.

De tuinen zijn dagelijks open van 1 maart tot 1 december (ook in het weekend en tijdens feestdagen), dat is vanaf het moment dat de eerste voorjaarsbloeiers de tuin opvrolijken tot laat in de herfst als prachtige zaden, kleurige bessen en herfstbladeren zorgen voor een waardig afscheid van het tuinseizoen.

In het Entreegebouw van de Botanische Tuinen is Tuincaf Botanica gevestigd. Het Tuincaf is van 1 maart tot 1 december elke dag geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Botanica schenkt een heerlijk kopje koffie of thee en serveert daarnaast een topselectie aan gebak, broodjes n dagverse soep. Alle ingredinten zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong.

Voor kinderen zijn er verschillende leuke activiteiten in de Tuinen. Loop de jaarthema-kinderroute of kom de prachtigste tropische vlinders bekijken in de Vlinderkas.
Kom picknicken
De Tuinen zijn de perfecte plek voor een picknick! Neem je eigen picknickmand mee of bestel een heerlijke lunch bij Tuincaf Botanica en zoek een fijn plekje in de Tuinen.


 Bezoek www.uu.nl

Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.