1

Stadsmuseum Woerden


-advertentiepositie-



Stadsmuseum Woerden

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het hart van Woerden. In dit voormalige 16de-eeuwse 'Stedehuys met schandpaal wisselen historie en kunst elkaar af. Het museumgebouw op zichzelf is al een bezienswaardigheid. De begane grond werd in 1501 als Stedehuys van Woerden in gebruik genomen. In de 17de eeuw werd het pand uitgebreid met een eerste verdieping in renaissancestijl. Voor de voorgevel staat een zandstenen schandpaal, daterend uit 1567, die uniek is voor Nederland. Op de eerste verdieping bevindt zich onder meer de fraaie Vroedschapszaal, waar eeuwen geleden het stadsbestuur bijeenkwam. Het 17de-eeuwse houtsnijwerk, een originele schouw, gebrandschilderde ramen en prachtige landschapsschilderijen bepalen er de sfeer.


De Vroedschapzaal is zeer geschikt voor het sluiten van huwelijken. In een intieme en authentieke sfeer geeft u ten overstaan van vrienden en familie elkaar het jawoord. Het organiseren van bescheiden recepties, vergaderingen en presentaties behoort ook tot de mogelijkheden. Door de afmetingen van de zaal en het antieke meubilair, biedt de zaal plaats aan maximaal 50 personen.

Het Stadsmuseum Woerden biedt vaste collecties en wisselende tentoonstellingen. Op dit moment t/m januari 2019 vind je hier de Gestel & Gestel schilders en drukkers tentoonstelling.

Het Stadsmuseum is elke dinsdag t/m zondag geopend.

 Bezoek www.beleefwoerden.com

Stadsmuseum Woerden
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.