TENTOONSTELLING GEWAPEND MET SCHOONHEID


-advertentiepositie-



TENTOONSTELLING GEWAPEND MET SCHOONHEID

» Let op: deze activiteit is voorbij «

mposante kastelen, glimmende harnassen en dodelijke wapens worden vaak automatisch in verband gebracht met mannen. De tentoonstelling Gewapend met schoonheid gaat juist in op de vaak onzichtbare machtsmiddelen van de vrouw. Welke middelen konden en kunnen vrouwen gebruiken om hun invloed aan te wenden? Bezoekers worden over deze vraag aan het denken gezet aan de hand van themas als diplomatie, sociale netwerken, het huwelijk, de vrouw als moeder, vrouwelijke schoonheid en mode & sieraden.

Bekende vrouwen uit de Hollandse geschiedenis zoals Jacoba van Beieren, Maria Tesselschade, Belle van Zuylen en Aletta Jacobs komen tot leven middels historische objecten. Zij zijn of waren voor velen een inspiratiebron, een rolmodel. Omdat wij deze iconische vrouwen nu vooral kennen van hun geromantiseerde levensverhalen is er in de tentoonstelling ook plaats voor literatuur, film en kunst. De mythe versus de werkelijkheid. Bezoekers kunnen het rolmodel in zichzelf ontdekken tijdens een bijzondere workshop op zondag 3 juni 2018 (vooraf reserveren verplicht).

Het Muiderslot heeft ook drie hedendaagse Nederlandse kunstenaressen gevraagd hun visie op macht en vrouwen te geven (Ella Siekman, Jenny Ymker en Isabelle van Zeijl). Zij maken speciaal voor de tentoonstelling nieuw werk, waarin zij spelen met het historische verhaal over sterke vrouwen en waarin zij het thema vrouw en macht vandaag interpreteren. Ook bezoekers worden uitgedaagd om hun visie op de rol van de vrouw sinds de Middeleeuwen te geven.

De tentoonstelling vindt plaats in het themajaar 2018
Sterke Vrouwen.

 Bezoek www.muiderslot.nl

TENTOONSTELLING GEWAPEND MET SCHOONHEID
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.