Escapebox

Escapebox - De mobiele variant van de Escaperoom. Probeer los te komen door de box te openen en de puzzels op te lossen. Lukt het jullie binnen een uur?

Uit een Escaperoom moet je proberen te ontsnappen. Nu zitten jullie niet in een aparte ruimte, maar vast aan een kist, de Escapebox. De eerste uitdaging is om de box open te krijgen. Met de materialen die in de box zitten, gaan jullie proberen jezelf te verlossen. Jullie hebben hier 1 uur de tijd voor. Hoe sneller dit lukt, hoe meer punten jullie verdienen. Komen jullie er niet uit, dan is het mogelijk om tegen inlevering van punten een aanwijzing bij de spelleider te krijgen. Lukt het jullie om los te komen zonder dat alle punten op zijn? Zijn jullie met meer dan 10 personen, dan staan er twee identieke boxen naast elkaar waarbij jullie in twee teams tegen elkaar spelen.

Programma verlengen met een Cryptex Tour.

Een andere optie is om naast de Escapebox een Cryptex Tour te doen. De Cryptex Tour is een route die jullie met een GPS, antwoordformulier en een cryptex (bekend van de Da Vinci Code) lopen. Door een aantal coördinaten aan te doen vinden jullie een aantal letters waarmee de cryptex geopend kan worden. Hierin zit een raadsel dat uiteindelijk ook weer punten oplevert. Samen met de punten, behaald bij de Escapebox, wordt hiermee uiteindelijk de eindscore, en dus de winnaar bepaald. Het uitbreiden van de Escapebox met de Cryptex Tour kost 6 euro p.p.

Escapebox

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.