1

Groepsrondleiding in het Fort St.Pieter




Groepsrondleiding in het Fort St.Pieter

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Na een korte inleiding in de vestinghistorie van Maastricht zal uw gids u nader informeren over de lotgevallen van het Fort St. Pieter. 

Allereerst de onenigheden bij de bouw van het fort met de eigenaar van de grond ( de Prins-Bisschop van Luik) en het bezoek van de russische tsaar Peter de Grote aan het fort in 1717. De rol van het fort in de belegeringen van 1748,1793 en 1794. De technische aanpassingen in het fort in de jaren 1816 t/m 1822 en de rol van het Fort na de ontmanteling van de vesting Maastricht na 1867. Met uw gids bezoekt u het in- en exterieur van het Fort waarbij de uitkijkpost van de dienst Luchtbescherming uit de 2e wereldoorlog niet vergeten zal worden. Hier heeft u een fantastisch uitzicht op de stad Maastricht en het Maasdal. Vergeet dus vooral niet uw camera mee te nemen!


In de gangen van het Fort kan het ook in de zomer tamelijk fris zijn. Graag in de zomer toch even een trui meenemen.Gezien de te nemen hellingen/trappen in hetrt is het gewenst dat onze gasten redelijk ter been zijn. Duur van de gehele rondleiding circa 1.30 uur. De kosten zijn 6,60 p.p.. Kinderen 3-11 jaar 5,60 p.p..


Individuele en reguliere rondleidingen worden begeleid door gidsen van de VVV Maastricht. U kunt hiervoor reserveren via de website/kantoor van de VVV van Maastricht https://www.bezoekmaastricht.nl/.

De Stichting Maastricht Vestingstad biedt groepsrondleidingen ( vanaf 10 personen) aan op andere, voor u passende dagen en tijden. De rondleiding start in de droge gracht van het Fort St. Pieter. Deze rondleidingen worden geleid door gidsen van de Stichting Maastricht Vestingstad. Zie daarvoor ons: aanvraagformulier rondleidingen

 Bezoek maastrichtvestingstad.nl