Museum en kasteeltoren IJsselstein

Museum en kasteeltoren IJsselstein

Bezoek voor museum en Kasteeltoren in IJsselstein.

In het Museum IJsselstein is een vaste expositie die bezoekers het ontstaan van de stad en het vroegere leven in IJsselstein beter leert begrijpen. Interessant voor jong en oud. Ook zijn er vaak wisselexpositie's en soms worden deze ook in het kasteel van IJsselstein gepresenteerd. 

Kasteel IJsselstein

De authentieke vroeg 16de-eeuwse kasteeltoren (Loyertoren) is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Het is een belangrijke historische plek voor IJsselstein, want hier ligt de basis voor de huidige stad.

De Toren maakte deel uit van het Kasteel IJsselstein. Het kasteel is al in 1888 afgebroken. Het bestond uit een groot complex van gebouwen, torens en muren met een slotgracht er omheen. De fundamenten van het kasteel zitten nog steeds in de grond. En gelukkig is de toren bewaard gebleven. Bekijk tijdens een rondleiding (te boeken via het museum) de bijzonder gemetselde wenteltrap met fraaie gewelven en de torenkamer met haard, sekreet (toilet) en gevangenis.

Praktische informatie
De Kasteeltoren is n van de satellietlocaties voor tentoonstellingen van Museum IJsselstein. De toren is alleen te bezoeken met een museumkaartje tijdens tentoonstellingen, bij speciale evenementen en op afspraak.

Vanwege de vele trappen is de Kasteeltoren helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 

Openingstijden museum
Woensdag: 13.00-17.00
Donderdag: 13.00-17.00
Vrijdag: 13.00-17.00
Zaterdag: 13.00-17.00
Zondag: 13.00-17.00
De kasteeltoren heeft afwijkende openingstijden, deze kunnen nagevraagd worden bij Museum IJsselstein.

Adres museum
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
Telefoon 030 688 6800
info@museumijsselstein

Museum en kasteeltoren IJsselstein

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.