Rondleiding kerkers Groenlo


-advertentiepositie-



Rondleiding kerkers Groenlo

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De historische kerkers onder het oude stadhuis van Groenlo zijn Iedere woensdag- en zaterdagmiddag speciaal geopend voor de individuele gast.

De zeventiende eeuwse kerkers zijn weer toegankelijk gemaakt in ruim 1,5 jaar tijd door een grote groep vrijwilligers. In de kerkers zijn deuren gemaakt van eeuwenoude panelen, de waterput is helemaal hersteld en er zijn oude stenen hergebruikt om de toegangstrap te reconstrueren. De planken voor de deur zijn gezaagd uit palen die in 2014 werden gevonden tijdens werkzaamheden in de gracht van Groenlo. Bekend is dat de kerkers rond 1600 gebouwd zijn, tegelijkertijd met het oorspronkelijke stadhuis. Maar ook is er een hele lijst gevonden met mensen die er gevangen hebben gezetten. Blijkbaar was het een soort huis van bewaring waarin mensen wachtten op hun daadwerkelijke straf.
De kerkers zijn elke woensdag- en zaterdagmiddag speciaal geopend voor de individuele gast. Er is een rondleiding mogelijk om 13:30 en om 14:30 uur. Deelname in volgorde van aanmelding. Er kunnen maximaal 10 personen per keer in. 3,00 volwassenen en 2,00 kinderen 4 t/m 12 jaar. Voor op maat arrangementen voor groepen kun je terecht bij de VVV in Groenlo (0544-461247 / info@vvvgroenlo.nl)

Kerkers onder het Stadhuis, Kevelderstraat 1, GROENLO, 0544 461 247

Woensdag en zaterdag: 13:30 14:15 en 14:30 15:15 uur.

Toelichting: Op de woensdag aanmelden via de VVV in Groenlo en op de zaterdag via het Stadsmuseum Groenlo.

 Bezoek www.groenlo.nl

Rondleiding kerkers Groenlo
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.