Bezoek het Muiderslot


-advertentiepositie-



Bezoek het Muiderslot

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Rijksmuseum Muiderslot is open voor bezoekers tijdens de coronacrisis. Er zijn wel wat voorwaarden, zoals het online boeken met een tijdslot en het bezoek zonder gids, maar met een audiotour.  

Vooraf reserveren verplicht
Om de drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, moet iedereen vooraf via de website een kaartje met datum en starttijd reserveren. Dat geldt ook voor mensen die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, zoals een museumkaart, BGL VIP-kaart, Vriendenpas, kortingsbon of voucher. 

Op de aangegeven tijd kunnen bezoekers naar binnen in het kasteel. Daar kan je op je gemak rondkijken en vervolgens in de tuinen verblijven tot sluitingstijd.

Anderhalve meter
Het Muiderslot treft maatregelen om te zorgen voor een veilig en aangenaam bezoek in de anderhalve meter samenleving. Zo is er een gescheiden in- en uitgang. Op diverse plekken worden extra hygine maatregelen getroffen; trapleuningen, toiletten en deurklinken worden vaker schoongemaakt. Bezoekers kunnen op diverse plekken hun handen wassen of desinfecteren. In het kasteel is een eenrichtingsroute uitgezet en ook in de tuinen is een verplichte looprichting. 

Alle gasten moeten zich houden aan de spelregels die voor alle musea gelden en die op diverse plekken voor en tijdens het bezoek terug te vinden zijn. Lees de regels voor bezoekers alvast goed door voor je komst.

Audiotours
Het gebruik van een audiotour in het Muiderslot is verplicht om zeker te stellen dat er nooit meer mensen dan toegestaan in het kasteel rondlopen. De audioapparaten worden voor en na ieder gebruik goed schoongemaakt. Om de drukte te spreiden zijn twee extra audiotours ontwikkeld, naast de bestaande tour door de Ridderroute. 

Voor kinderen is er een nieuwe tour door de Torenroute met spannende verhalen over de verdediging van het kasteel. Ook is er een nieuwe tour die door de kasteeltuinen leidt. Deze laatste is gratis te beluisteren via een app op de eigen smartphone van bezoekers.

Wat kan er en wat kan er niet?
Het kasteel en de tuinen zijn dagelijks open tussen 10.00 en 17.00 uur. Naast de audiotours is er een speurtocht met kijk- en doe-opdrachten voor kinderen. Verder is er op het terrein gelegenheid om een kop koffie te drinken, een ijsje te eten of een souvenir aan te schaffen in de museumwinkel.

Helaas is het voorlopig nog niet toegestaan om evenementen, rondleidingen, concerten en theatervoorstellingen te organiseren voor groepen. Wanneer dat wel mogelijk is, wordt dat gecommuniceerd via de website, nieuwsbrief en de sociale media kanalen van het Muiderslot.

 Bezoek muiderslot.nl

Bezoek het Muiderslot
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.