1

Natuurhuisje in de Beemster


-advertentiepositie-



Natuurhuisje in de Beemster

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bij Kloeke bij Fort Spijkerboor een bijzondere plek om vakantie te vieren in eigen land.

Bijzonder is het zeker! Deze plek is waar je heerlijk kunt genieten van de natuur, rust en historie.

Bij Kloeke bestaat uit twee aparte vakantiewoningen onder n dak op het forteiland bij Fort bij Spijkerboor. Ideaal voor een familieweekend of groep.

Kleine Kloeke is geschikt voor vijf personen (bijv. n gezin) en Grote Kloeke voor acht personen (bijv. twee gezinnen). Eventueel nog iets uit te breiden met kinderbedden.

Bij Kloeke heeft sinds kort afspraken gemaakt met Natuurmonumenten over de openstelling van Fort bij Spijkerboor. De opbrengst van deze openstellingen is voor Natuurmonumenten (en dan specifiek voor de forten).

Het fort is op zaterdag en zondag van 11 tot 16uur open en te bezoeken. Er zijn op zondag enthousiaste vrijwilligers aanwezig die je meer kunnen vertellen over Fort bij Spijkerboor.

Ook is er de mogelijkheid om een munitiekist (picknickmand) te reserveren en je geliefde, familie of vrienden te bombarderen met iets lekkers.

Alle munitiekisten worden in overleg samengesteld met lokale producten door lokale ondernemers. Je kan de inhoud van de kist zelf bepalen en samen nuttigen op een mooie plek op of om het fort.

Het is natuurlijk ook mogelijk om Bij Kloeke te overnachten en bij Fort Spijkerboor een event, vergadering, of leuke familiedag te organiseren. Neem contact met ons op als je vragen hebt. Of kijk op natuurhuisje.nl en zoek op Westbeemster.


Over dit natuurhuisje

Dit natuurhuisje is bijzonder met de buitenkeuken en ruime zitplaatsen in de tuin. Maar ook de ruime keuken binnen mag genoemd worden. En natuurlijk het bezichtigen van Fort Bij Spijkerboor met een gids van natuurmomenten. Dit natuurhuisje is ook in het bijzonder geschikt voor het geven van een cursus, vergaderen of lifestyle event met of zonder logeren alles is mogelijk. Tussen de vergaderingen door even een break heerlijke wandelen op de fortring en genieten van het uitzicht over de Beemsterpolder of Fort Bij Spijkerboor bezichtigen. Indien gewenst kunnen wij voor u de de catering verzorgen. Dit natuurhuisje beschikt over twee badkamers met toiletruimte genoeg om anderhalve meter afstand te bewaren. Daardoor uitermate geschikt voor twee gezinnen.

Natuur en omgeving

De barak is gelegen op het terrein van het grootste en modernste fort van de Stelling van Amsterdam. Compleet met twee verdiepingen, kanonnen en een gepantserd draaikoepelgeschut. Het fort is regelmatig open voor bezoekers. Een leuk uitje in de prachtige werelderfgoed de Beemsterpolder! Het knooppunt van kanalen en dijken bij Spijkerboor was een zwakke plek in de verdedigingslinie. Daarom werd hier in 1913 een extra groot en sterk fort gebouwd. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bracht men het fort in staat van paraatheid. Onder leiding van de kapitein der artillerie Jhr. O.G. Bloys van Treslong verbleven er 300 soldaten op het fort.

 Bezoek www.natuurhuisje.nl

Natuurhuisje in de Beemster
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.