Exposite Eigentijds Erfgoed


-advertentiepositie-



Exposite Eigentijds Erfgoed

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Expositie // Eigentijds Erfgoed; transformatie van erfgoed als kans voor de toekomst


Erfgoed landschap en monumenten is bepalend voor de identiteit van een gebied. Als we de waarde van dit erfgoed NU betekenis geven en zichtbaar maken voor eigentijds gebruik, kunnen veel bewoners er plezier aan beleven, voor recreatie, horeca of als werklocatie. Als we waarde toekennen, betekent dat erfgoed behouden, voordat het te laat is.

Expositie in Galerie de Meerse
De expositie toont de kansen van het erfgoed. Architecten en fotografen vertellen hun verhaal over grote en kleinschalige (onbenoemde) monumenten met hun hedendaagse functies.

Initiatiefrijk ondernemerschap van architecten kan bepalend zijn voor de behoud en toekomst van een object, een transformatie als kans voor de toekomst.

Fotografie gunt ons een nieuwe blik op het landschap en het gebouwde erfgoed. Een andere functie, een andere blik, nieuwe betekenis geven, het verhaal opnieuw vertellen. Het maakt de diversiteit aan identiteiten in het gebied zichtbaar. Onderscheidend van de stad. Dit is Haarlemmermeer.
Fort van Hoofddorp
Architect Serge Schoemaker hij transformeerde het werelderfgoedmonument Fort van Hoofddorp tot een aantrekkelijk en unieke ontmoetingsplek met stadspark en ruimte voor culturele activiteiten. Er is horeca- en het functioneert als werklocatie. Het proces van herbestemming is te ervaren via de maquettes, fotos en ontwerpen. De bezoeker loopt door 100 jaar geschiedenis en 10 jaar ontwikkeling naar de huidige oplevering.

Fotograaf MWA Hart Nibbrig portretteerde het fort in de unieke verschijningsvorm met harde en zachte kanten. Polderfotograaf Kees van der Veer volgde de ontwikkeling en maakt ons deelgenoot van een jarenlang proces.

Datum
3 september 2020 tot 30 oktober 2020

Locatie
Galerie de Meerse
Raadhuisplein 3
2132 TZ Hoofddorp

Tijd
Woensdagmiddag: rondleidingen 
Donderdag: 14:00 - 17:00 uur 
Vrijdag: 14:00 - 17:00 uur 
Zaterdag op afspraak en tijdens voorstellingen

Prijs
Gratis

 Bezoek www.podiumarchitectuur.nl

Exposite Eigentijds Erfgoed
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.