1

GeoTour: Bezint eer ge begint


-advertentiepositie-



GeoTour: Bezint eer ge begint

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op Fort Kijkuit ligt een puzzel cache verborgen. Niet zo moeilijk te vinden, maar let op! Het venijn zit m in de staart. Dus bezint eer ge begint

In het verleden werd het fort zorgvuldig verborgen voor de vijand. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie moest het verdedigingswerk de steden in Holland en Utrecht beschermen. Tegenwoordig kent het fort haar eigen geheim. Steek de fortgracht over en ga op zoek naar de cache! Wie kan hem vinden en de puzzel oplossen?

Heb je de cache gevonden? Vul het logboekje in en dan begint het eigenlijk pas! De puzzel moet weer netjes in elkaar gezet worden voor de volgende cacher. Mocht dat echt niet lukken kijk dan in de gebruiksaanwijzing.

Het is zeker de moeite waard om even rond te kijken op het fort. Bezoek het Kruithuis met informatie over de geschiedenis van het fort, de bijzondere natuur in de omgeving en over fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vanaf het uitzichtpunt heb je een weids uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabril.

Faciliteiten: picknickbanken, toilet.

Openingstijden: De cache is alleen bereikbaar tijdens openingstijden van het fort. Dat is doorgaans van maandag t/m vrijdag en bij speciale openingsdagen in het weekend.

Maak een account aan www.geocaching.com en ga op zoek!

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

GeoTour: Bezint eer ge begint
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.