1

Rondleiding op zaterdagen




Rondleiding op zaterdagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van verdedigingswerk naar ontmoetingsplek

Het forteiland in Hoofddorp heeft tussen 2018 en 2020 een grootschalige renovatie ondergaan. Met de renovatie en herbestemming is het forteiland door Stichting Fort van Hoofddorp gered van het verval en getransformeerd tot een unieke ontmoetingsplek met ruimte voor horeca, culturele n educatieve activiteiten.

Het monument is vakkundig verduurzaamd en gemoderniseerd met behoud van de historische details en unieke atmosfeer. Het pand is voorzien van vloerverwarming en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat gebruik maakt van de originele ventilatiekanalen. Dankzij de renovatie komt het fortgebouw beter uit de verf dan ooit: de verweerde betonwanden staan in fraai contrast met de gerenoveerde deuren en luiken, evenals de nieuwe, hedendaagse elementen.

Rondleidingen
Het hoofdgebouw is momenteel alleen middels een rondleiding te bezichtingen. Deze rondleidingen vinden elke zaterdag om 13 uur plaats. U kunt zich individueel of als groep inschrijven voor een rondleiding door een mailtje te sturen naar info@fortvanhoofddorp.nl.

 Bezoek www.fortvanhoofddorp.nl

Rondleiding op zaterdagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.