Historische rondleiding op publieksdag


-advertentiepositie-



Historische rondleiding op publieksdag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een bezoekje aan Forteiland IJmuiden begint met een korte overtocht met de MS Koningin Emma. Hoe dichter je in de buurt van het eiland komt, des te groter de spanning wordt om de boot te verlaten en het eiland te verkennen.


Bij het betreden van het eiland staan onze gidsen klaar om je rond te leiden en alles over het eiland te vertellen. Het Forteiland is eind 19e eeuw gebouwd in opdracht van koning Willlem III, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Daarnaast is het in de 2e wereldoorlog gebruikt als onderdeel van de Atlantikwall.

Herinneringen aan deze beide periodes zijn nog duidelijk zichtbaar op het eiland. Zo is er een ziekenboeg, zijn er ingerichte bunkers en geven de muurschilderingen een goed beeld van de tijd waarin ze gemaakt zijn.

Ontdekt u het fort liever zelf, zonder gids, dat kan ook. Overal in en om het fort bevinden zich QR codes. Scan de code en u krijgt op de smartphone of eigen meegebrachte tablet alle informatie over de ruimte waar u zicht bevindt, in zowel beeld als geluid.

Kosten en vaartijden
Voor 14,50 is inclusief:
-De overtocht van en naar het eiland
- Toegang tot de QR codes
* Kinderen tot 4 jaar zijn gratis welkom

De vaartijden op zondag zijn: Heenvaart: 10:45 / 12:45 / 15:10 Retourvaart: 13:00 / 15:15 / 17:15

De vaartijden op de woensdag zijn: Heenvaart: 12:45 Retourvaart: 15:15

Boek vooraf je tickets online.

 Bezoek www.pbn.nl

Historische rondleiding op publieksdag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.