Voorjaarsweekend Tuinplezier!


-advertentiepositie-



Voorjaarsweekend Tuinplezier!

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Samen met Groei & Bloei rayon Utrecht presenteren de Botanische Tuinen Utrecht dit jaar een fantastisch weekend, ditmaal rondom het thema Klimaatbestendig tuinieren.

Weer of geen weer
Lange droge periodes, hittegolven, zachte, natte winters en zware buien met in korte tijd heel veel regen: het zal in de toekomst steeds vaker voorkomen. Wat betekent dat voor onze tuin en hoe kunnen we inspelen op die veranderingen?

Welke planten kunnen goed tegen droogte en welke planten vinden het helemaal niet erg om af en toe helemaal onder water te staan? Hoe kun je bijvoorbeeld helpen het te veel aan regenwater tijdens zware buien op te vangen en er meteen gebruik van maken voor je tuin? Hoe maak je gebruik van het verkoelende effect van planten om je tuin leefbaar te houden tijdens een hittegolf? En hoe gaan planten eigenlijk om met zulke extremen?

We nemen het zekere voor het onzekere en daarom vinden alle activiteiten buiten plaats. Reserveer een tijdslot voor binnenkomst en kijk altijd van tevoren op www.uu.nl/botanischetuinen voor eventuele veranderende maatregelen rondom het coronavirus.

 Bezoek www.uu.nl

Voorjaarsweekend Tuinplezier!
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.