1

Suppen in de vestinggracht


-advertentiepositie-



Suppen in de vestinggracht

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Tijdens de zomervakantie kun je elke maandag sportief bezig zijn bij het Muiderslot. Samen met een rondleider stap je op een SUP (Stand Up Paddling).

Welke functies heeft het water rondom het Muiderslot? Wat is de relatie tussen het water en het kasteel? En hoe zien we dat vandaag de dag nog terug? Stap op jouw plank en laat je onderdompelen in deze bijzondere waterwereld!

Muiderslot waterburcht
Het Muiderslot is de oudste waterburcht van Nederland: een kasteel dat met zn voeten in het water staat. Het is  niet voor niets op een strategische plek gebouwd aan de monding van de rivier de Vecht en de voormalige Zuiderzee (nu het IJmeer).  Tijdens de suptour vertelt de rondleider je er van alles over.  Het suppen is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar met zwemdiploma.

Veilig, leerzaam n sportief uitje

Door te suppen ben je lekker in de buitenlucht. Heb je nog nooit op een supplank gestaan of zelfs nog nooit van suppen (stand up paddling) gehoord? Geen probleem. De planken die beschikbaar zijn bij het Muiderslot zijn geschikt voor beginners en je krijgt instructies en een wetsuit.

Praktische informatie
  • Deelnemen kan vanaf 12 jaar en alleen als je een zwemdiploma hebt.
  • De tour duurt 1,5 uur, inclusief instructies.
  • De tour kost 25 euro per persoon, exclusief entreebewijs en inclusief supplank, wetsuite en begeleiding.
  • Vooraf reserveren is verplicht.
  • Meedoen? Reserveer hier dan 2 kaartjes: n voor de suptour  en een entreebewijs tot het museum. Je hebt beiden nodig en kunt dus niet znder entreebewijs komen suppen.
  • Verzamelpunt voor de suptour is bij de kassa.
  • De suptours zijn ontwikkeld in samenwerking met het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

 Bezoek muiderslot.nl

Suppen in de vestinggracht
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.