1

Aan het werk als fortwachter


-advertentiepositie-



Aan het werk als fortwachter

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Misschien wel een van de meest intrigerende n zeldzame beroepen: fortwachter Wat doet zon man.of vrouw? Leefden ze op het eiland Pampus? En nu? Zijn er eigenlijk nog fortwachters? Tijdens de Maand van de Geschiedenis zet Pampus de fortwachter in het zonnetje.

Op Forteiland Pampus moest er altijd iemand zijn die het eiland en het fort in de gaten hield en het onderhoud van machinerie voor zijn rekening nam. Dat betekende dat je op het eiland woonde. In zomer en winter, afhankelijk van vervoer per boot, zelf je energie stokend en in alle ontberingen die het Hollandse weer op het IJmeer biedt.

In de Maand van de Geschiedenis laat Pampus huidige fortwachters aan het woord, vertelt het over het beroep van de fortwachter en wat allemaal bij kwam maar nog altijd komt kijken. Voor kinderen is er een speurtocht waarmee je het diploma Junior Fortwachter kunt verdienen.

De kinderen die willen, kunnen meedoen aan een loterij. De prijs? Zelf met drie vriendjes een dag lang meelopen met de chte fortwachter van Pampus.

 Bezoek www.pampus.nl

Aan het werk als fortwachter
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.