1

Cruquius Concerten




Cruquius Concerten

» Let op: deze activiteit is voorbij «

CruquiusConcerten in de genieloods op locatie Kunstfort bij Vijfhuizen.

Het is ons gelukt het mooie en afwisselende programma dat wij u vorig seizoen aanboden, met grotendeels dezelfde musici te continueren. Dat betekent dat we zowel nationaal als internationaal vermaarde musici die graag in het Kunstfort willen spelen, opnieuw konden contracteren. Daar zijn we heel blij mee en met enige trots presenteren wij u het programma voor seizoen 2021-2022 van de CruquiusConcerten op locatie Kunstfort bij Vijfhuizen. Voor het eerst vindt er een concert op zondagmiddag plaats.

Zowel pers als publiek zijn enthousiast over het programma, de keuze van topmusici en de akoestiek op locatie. De interactie tussen publiek en musici maakt ieder concert weer tot een bijzondere ervaring

Na 15 jaar CruquiusConcerten verhuist het kamermuziekpodium van de Haarlemmermeer in verband met de verbouwing van Cruquius Museum naar het kunstfort bij Vijfhuizen.

Ook op de nieuwe locatie Kunstfort bij Vijfhuizen is de stichting er in geslaagd om 9 concerten met kamermuziekjuweeltjes samen te stellen. Zowel pers als publiek prijzen de keuze van topmusici. Dit seizoen is er een gevarieerd programma samengesteld met kamermuziek op internationaal topniveau. Overtuig u zelf en kom luisteren, live luisteren is een belevenis niet te vergelijken met muziek op een CD.

Wij zien u graag op de nieuwe locatie.

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1
2141EE Vijfhuizen

Kunstfort bij Vijfhuizen is kunst, erfgoed en natuur in n.
Het monumentale Fort bij Vijfhuizen is een van de eerste betonnen gebouwen in Nederland en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam; een grootschalig 19e-eeuws verdedigingsplan dat nooit volledig in werking is gezet, en in 1996 werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het eiland wordt omringd door onderscheidende voorbeelden van Nederlandse ruimtelijke planning, zoals de 19e-eeuwse polderlandschappen en de 20e-eeuwse Vinex-architectuur.

Sinds 2005 is het forteiland een bestemming voor kunst, een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. De tentoonstellingen spiegelen de omgeving van het fort: een collage van kunstmatige landschappen waarin de natuur is ingezet voor diverse nu vaak verouderde doeleinden.

Het Kunstfort is een plek waar ruimte, tijd en beeld in elkaar grijpen. De programmering is genspireerd op sciencefiction kunstenaars scheppen alternatieve realiteiten en bevragen bestaande systemen. Terugkerende themas zijn: klimaat en landschap, grenspolitiek en verdedigingsmodellen, technologie en ritueel, dystopie en apocalyps. Vanaf eind 2019 hebben we dit bijgestuurd richting themas van betovering, helen en vruchtbaarheid, nog steeds in de context van het verbeelden van alternatieve realiteiten. Dit wordt gepresenteerd in tentoonstellingen, interventies in de buitenruimte en multidisciplinaire uitwisselingen.  zie ook de website Kunstfort

Historie
15 jaar lang heeft de stichting CruquiusConcerten 12 kamermuziekconcerten per jaar georganiseerd in Cruquius Museum Haarlemmermeer. De historie van deze concerten kunt u vinden onder het menukop Concerten. Voor de viering van het 15e seizoen heeft de stichting een prianotrio laten schrijven door componist Roel van Oosten. Dit nieuwe werk genspireerd op Cruquius Museum (Cruquius Trio) is uitgevoerd op 23 maar 2019 door het Osiris Trio. De opname hiervan door de concertzender is binnenkort te beluisteren. Een toelichting van de componist is te zien op deze website (onder berichten) lees verder

 Bezoek www.cruquiusconcerten.nl

Cruquius Concerten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.