1

Museum en Noordzeeaquarium




Museum en Noordzeeaquarium

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bezoek Fort Kijkduin, het spannendste fort van Nederland!

Aan de kust van Den Helder vind je het indrukwekkende Fort Kijkduin. Ga zelf op avontuur in- n om het fort. Daal af in het fort en ga op ontdekkingsreis door eeuwenoude gangen. Of sta oog in oog met haaien en roggen in het zeeaquarium!

Napoleon Bonaparte bezocht in 1811 Den Helder. Hij liet verschillende forten bouwen, waaronder Fort Kijkduin. Door de jaren heen heeft Fort Kijkduin verschillende gedaantes en functies gehad. Totdat het leeg kwam te staan na de Tweede Wereldoorlog.

In 1989 heeft de Stichting Stelling Den Helder het inmiddels vervallen fort overgenomen en is er begonnen aan de restauratie.

Sinds 1996 is er in het fort een aquarium gevestigd met allerlei dieren uit de Noordzee, ook kan men het skelet van Chris de Potvis van dichtbij bekijken. In het andere deel is een museum te vinden die bezoekers meeneemt door de geschiedenis van het fort, van de Franse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Boven kan men genieten van een kopje koffie of wat fris, terwijl wordt genoten van het prachtige uitzicht over de Noordzee en de Grafelijkheidsduinen.

Combi-ticket
Met een combiticket kan je Fort Kijkduin en het Atlantikwall Centrum bezoeken die op zaterdag, zondag en maandag geopend zijn.

De tickets zijn 7 dagen geldig, vanaf de dag van aankoop. Tickets zijn online verkrijgbaar of aan de kassa. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om eerst het Atlantikwall Centrum te bezoeken.

Openingstijden
Fort Kijkduin is elke zaterdag, zondag en maandag geopend.

Wintertijd: 31 oktober 2021 t/m 26 maart 2022 van 11.00 uur tot 17.00
Zomertijd: 27 maart t/m 29 oktober 2022    van 10.00 uur tot 17.00

 Bezoek fortkijkduin.nl

Museum en Noordzeeaquarium
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.