1

Winterlicht op Pampus




Winterlicht op Pampus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dineren op een historisch eiland? Uit eten in een fort en restaurant tegelijk? Beleef de winterse pop-up van Forteiland Pampus, beleef Winterlicht! Wees welkom!

Ons (en jullie) geduld is op de proef gesteld, na een toch wel weer erg lange sluiting is het verlossende woord gegeven: we mogen weer! We hebber er ontzettend veel zin in om jullie weer te ontvangen op Pampus. Er wordt proef gekookt, de mooiste wijnen gaan van Muiden naar Pampus en we maken het paviljoen extra gezellig! Vanwege de verplichting tot placering, zullen we een en ander een beetje anders inrichten, maar dat geeft niks: als we iets hebben geleerd van de afgelopen periode is het wel om flexibel te zijn. Dus, vanaf 18 februari 2022: Winterlicht terug in volle glorie!

Over het donkere IJmeer op koers naar Pampus
Ken je het winterse pop-up avontuur van Forteiland Pampus al? Winterlicht is een culinair avontuur met een vleugje vrijheid en een flinke dot geschiedenis. Je avond uit gaat van start op het water, op het mooie IJmeer. Een sfeervol verlicht fort en een warm gestookt paviljoen staan op het eiland klaar om je hart te veroveren. Het voorgerecht krijg je in het fort. Neem daarna in het paviljoen plaats aan een mooi gedekte tafel en geniet van het hoofdgerecht en dessert. Februari 2022 varen we weer uit! Zowel vanuit Muiden als vanaf IJburg.

Welkom
Het inschepen is om 18.00 uur. In IJburg ligt de veerboot aan de buitenzijde van de sluis. In Muiden vertrek je vanaf de Herengracht t/o nr. 33. Laat je door de schipper een warm welkom heten. Samen met alle andere gasten vaar je naar werelderfgoed Pampus. Na een bijzondere avond vol heerlijkheden heb je rond 22.40 uur weer vaste grond onder de voeten.

Omringd door water
Jullie avond begint aan boord, en in winterse sferen vaar je in zon dertig minuten over het verstilde IJmeer naar Forteiland Pampus toe. De hele avond zijn jullie door water omringd en kun je genieten van spectaculaire, winterse uitzichten over het meer en de skylines van Amsterdam, Almere en het Gooi. Op het centrale plein van het eiland heten we je van harte welkom bij Winterlicht en vertellen we wat de avond je zal brengen

Ontdek
Het avontuur begint! Daal af in het half verscholen historische fort vol donkere gangen, indrukwekkende koepels en verborgen ruimtes. de voorgerechten vind je ergens in het fort. Er zijn sfeervolle zitjes verspreid over verschillende fortruimtes. Er is een heerlijke wijnbar. Het fort is prachtig uitgelicht en het is boeiend om te zien waar vroeger de manschappen gelegerd waren.

Aan tafel
Na je rondgang door het fort: aan tafel! De houtkachel brandt. Hier geniet je van een mooi seizoensgerecht, gevolgd door een fantastisch dessert. Voor Winterlicht wordt gekookt precies zoals vroeger ook op Pampus gedaan werd met producten van binnen de Stelling van Amsterdam: klein geproduceerd, met oog voor kwaliteit en zo duurzaam mogelijk.

Eilandgevoel
Sluit de avond af met een pittige, duurzame espresso en een heerlijk glas Pampus bitter. Onze nieuwe trots, een eigentijds bittertje met een vleug VOC-kruiden! Voel je vrij om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Geniet van de sterrenhemel boven je en van het zorgeloze eilandgevoel dat je helemaal los maakt van de waan van de dag.

Praktisch

Winterlicht is er bijna de hele winter op vrij- en zaterdagen. We varen meestal vanaf Amsterdam-IJburg, maar we doen ook een enkele avond de haven van Muiden aan. Winterlicht kost 75,00, dit is voor al het eten, de overtocht, entree en bijdrage aan het erfgoed en een fijn welkomstdrankje. De overige dranken kun je ter plaatse afrekenen.

 Bezoek www.pampus.nl

Winterlicht op Pampus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.