1

Zeiltocht met platbodem IJsselmeer Amsterdam


-advertentiepositie-



Zeiltocht met platbodem IJsselmeer Amsterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vaar mee en ervaar het ontspannen gevoel van zeilen op een oude platbodem.

Na vertrek vanaf de Oostelijke eilanden in Amsterdam, passeren een aantal mooie en interessante hoogtepunten, zoals de Oranjesluizen, Amsterdam Rijnkanaal, IJburg. Daarnaast varen we langs het historische vissersplaatsje Durgerdam, vuurtoreneiland (onderdeel van de Stelling van Amsterdam) en even verderop hopen we nog even langs Pampus te zeilen.

Eind 19e eeuw ontstond uit economische overwegingen een type zeilboot, de schouw. Oorspronkelijk een vissersboot van hout, later van staal en in de jaren 60 als pleziervaartuig gebouwd met een grotere opbouw met bedden, kombuis en wc.

Een zeeschouw is een platbodem, vrij breed en zwaar en helt maar weinig over dus heel comfortabel om met een rustig windje het zeilen eens te ervaren.

We lunchen op de boot, buffetstijl, met Hollands tintje: Haring, Kaas, Makreel en hagelslag op goed brood. Natuurlijk hebben we koffie en thee aan boord. Er is een wc aan boord.

Op vrijdagen kan het een gevarieerd gezelschap zijn, ook internationaal. Andere dagen op verzoek is mogelijk voor een prive groep.

We varen van Mid april tot Mid Oktober, mits het weer het toelaat natuurlijk. Zomer reces dit jaar van Mid Juli tot Mid Augustus

Zeiltocht met platbodem IJsselmeer Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor .

 Bezoek www.houseboatamsterdam.net

Zeiltocht met platbodem IJsselmeer Amsterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.