Kunstenfestival Aardenburg

Kunstenfestival Aardenburg

Kunstenfestival Aardenburg is een binnale voor hedendaagse beeldende kunst. Het intiem Zeeuws-Vlaams stadje wordt omringd door een groene gordel en bevindt zich op enkele kilometers van de zuidelijke landsgrens. KFA speelt gretig in op deze geografische troef en slaat een artistieke brug tussen Nederland en het Belgische grensdorp Middelburg. Het kunstparcours bestaat uit diverse locaties en laat de kijker verwonderen door uiteenlopende artistieke disciplines. De derde editie van KFA met als thema Over grenzen vindt plaats van 16 juli tot en met 4 september en wordt gecureerd door Benedict Vandaele.

30 kunstenaars op 15 locaties
De kunstwerken zijn te ontdekken op een vijftiental binnen- en buitenlocaties zoals kerken, verlaten huizen en private tuinen. In totaal kan je in Aardenburg (Zeeuws-Vlaanderen, Nederland) en net over de grens in Middelburg bij Maldegem (Oost-Vlaanderen, Belgi) een 30-tal kunstenaars ontdekken. De catalogus met handige wegwijzer laat de bezoeker uitgebreider kennismaken met het thema en de deelnemende kunstenaars. In beide kernen vind je de locaties op loopafstand. Aardenburg en Middelburg zijn beide grensplaatsen en liggen ongeveer vier kilometer van elkaar gescheiden door een uitgestrekt polderlandschap. Pendelen tussen Aardenburg en Middelburg kan te voet, met de fiets of de auto. Om alles te bekijken kan je het beste een hele dag uittrekken. Wil je enkel een glimp opvangen, dan is het advies om je bezoek niet later dan 14.00 uur te starten.

Veel activiteiten
Naast educatieve workshops en rondleidingen pakt uit met verschillende activiteiten. Tijdens de verschillende tentoonstellingsweken wordt een uitgebreid programma aangeboden met pozie, muziek en literatuur. Zo is er straattheater, een kinderkunstwandeling, keramiekworkshop en muziek in de tuin. Bekijk het hele programma op de website.

Aanbod voor kinderen
Elke dag van het festival kunnen kinderen vanaf 8 jaar een route volgen met vragen en opdrachten. Een formulier met vragen en opdrachten kan gratis opgehaald worden bij het onthaal- en ticketbureau, St. Bavostraat 3 in Aardenburg. Kinderen die het formulier weer goed ingevuld inleveren, krijgen een diploma kunstkenner cadeau!

Toegang
Er zijn zowel betalende als niet-betalende activiteiten en activiteiten met een vrijwillige bijdragen. Voor het festival - om de kunst te bekijken - is wel een toegangskaartje nodig. Ook voor sommige workshops of muziekoptredens dien je vooraf een kaartje te kopen.

Kunstenfestival Aardenburg is mede mogelijk gemaakt met financile steun van Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Fonds 21, deBuren, de Gemeente Sluis en de Provincie Zeeland.

Kunstenfestival Aardenburg

Foto geüpload door gebruiker Stichting Liniebreed Ondernemen.