1

Fiets- Vaarvakantie Hanzeroute


-advertentiepositie-



Fiets- Vaarvakantie Hanzeroute

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Fiets de Hanzeroute met onderweg prachtige steden en waterlinies. Tussen het fietsen door, vaar je stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat.

Hoogtepunten van deze reis
  • Fietsen langs de Rijn & IJssel
  • Hanzesteden Deventer & Kampen
  • Fietsen langs de IJssellinie, Oude Hollandse Waterlinie en UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies (Nieuwe Hollandse Waterlinie en Stelling van Amsterdam)
  • Afwisseling van bos en polders
  • Schip met max. 71 passagiers
Deze tocht leidt u door een van de meest geliefde regios onder Nederlandse fietsers. Kom het zelf ontdekken, op de fiets en ons binnenvaartschip. Elke dag leert u meer over de vele historische steden, prachtige rivierlandschappen en diverse natuurgebieden kennen. s Avond keert u terug naar uw drijvende hotelschip genaamd De Holland, aangemeerd in een pittoreske haven langs de route. De Holland biedt plaats aan maximaal zeventig gasten. U fietst in uw eigen tempo, terwijl uw reisleider slechts een telefoontje verwijderd is voor eventuele vragen of bij problemen of noodgevallen.

Fietsen langs een belangrijke handelsroute
Het gebied dat u doorkruist is in de loop der duizenden jaren gevormd door talrijke rivieren en beken. Het floreerde in de middeleeuwen, toen de rivieren Rijn en IJssel tot de belangrijkste handelsroutes in Europa behoorden. Veel van de steden langs de oevers waren lid van het Hanzeverbond. Dit verbond beschermde de economische belangen van zijn leden in grote delen van Nederland, Duitsland en Noord-Europa. De rijkdom van die jaren is overal zichtbaar in de overvloedige burgerlijke en religieuze architectuur.

Door de natuurlijke schoonheid van het Rijndal
Uw tour begint in de prachtige stad Amsterdam. Van daaruit vaart en fietst u naar vele grote en kleine Hanzesteden zoals Arnhem, Deventer, Zutphen, Kampen, Harderwijk en Elburg. De natuurlijke schoonheid van het Rijndal en zijn betoverende zijrivier, de IJssel, zullen u zeker imponeren. Een andere attractie langs de weg zijn de zogenaamde Randmeren. Deze liggen tussen het oude vasteland met vele mooie havenstadjes en het nieuwe ontginningsgebied van de provincie Flevoland, waar ooit de zee lag.

Het vlakke terrein in het 125 km lange IJsseldal maakt dit een perfecte tocht voor wie houdt van ontspannen fietsen over kronkelende weggetjes in een rustig gebied.

Het schip uw varende hotel
Tussen het fietsen door, vaart u stukjes mee met het schip, dat iedere dag naar een nieuwe bestemming gaat. U dineert, slaapt en ontbijt aan boord. Elke dag krijgt u een lunchpakket mee en kunt u kiezen tussen een langere en kortere fietstocht. Een dag meevaren behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn huurfietsen aan boord, maar u mag ook uw eigen fiets meenemen.

Reisleider
Tijdens de reis is er een ervaren reisleider aan boord, die dagelijks de fietsroutes bespreekt en u van tips en informatie voorziet. U fietst de tochten zelfstandig en in uw eigen tempo, met behulp van een gedetailleerde fietskaart, de gratis Ride With GPS-app en geprinte routebeschrijvingen. De reisleider fietst de route ook, dus is altijd in de buurt. Hij/zij is telefonisch bereikbaar in geval van nood, problemen of vragen.

 Bezoek www.boatbiketours.nl

Fiets- Vaarvakantie Hanzeroute
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.