1

Hembrug Museum




Hembrug Museum

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De monumentale gebouwen, objecten, fotos, films, persoonlijke verhalen en documenten uit de Hembrugcollectie tonen de bijzondere geschiedenis van Hembrug als het militaire logistieke hart van de Stelling van Amsterdam. Het is de plek van bijna vergeten geheime gebeurtenissen, productieprocessen en persoonlijke verhalen.

Maak kennis met eens de grootste werkgever van de Zaanstreek!
Middels de collectiepresentatie van het Hembrug Museum maak je kennis met de bedrijfsgeschiedenis van de voormalige bedrijven op Hembrug die als onderdeel van het ministerie van Defensie een streng geheimhoudingsprotocol kenden.

De collectiepresentatie is vormgeven in 2 voormalige transformatorhuisjes op het terrein.

In de verschillende vitrines van het 70tiger jaren museale, voormalig transformatorhuis, krijg je een algemeen overzicht van het 43 ha Hembrugterrein te zien.

De indeling en de functie van de gebiedsdelen, de diverse productieprocessen in de industrile panden en de verbinding van het terrein met de spoorbrug Hembrug en met de Stelling van Amsterdam.

Openingstijden
Het Hembrug Museum is gevestigd in twee transformatorhuisjes op Hembrug in Zaandam. Het is een openluchtpresentatie die dagelijks gratis is te bezichtigen

 Bezoek zaansmuseum.nl

Hembrug Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.