1

Expo Linie van Boven in Nieuwkoop


-advertentiepositie-



Expo Linie van Boven in Nieuwkoop

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De buitententoonstelling Linie van Boven reist door de Oude Hollandse Waterlinie en is t/m 31 juli 2022 te zien op het Reghthuysplein in Nieuwkoop.

De militaire verdedigingslinie Oude Hollandse Waterlinie viert dit jaar haar 350-jarig jubileum. Het is dankzij de inundaties in Rampjaar 1672 dat de Franse opmars werd gestopt. In deze luchtfoto-expositie zie je de mooiste plekken van de Oude Hollandse Waterlinie op zeer grote doeken. Met een vogelvluchtperspectief op de waterrijke Hollandse polders kan je je de onderwaterzettingen van een waterlinie voorstellen. Je ziet de fijnmazige polderstructuur met dijken, kaden, vaarten en sloten waardoor ons land droog wordt gehouden en waarmee in tijden van oorlog de militaire inundaties werden gerealiseerd. Ook verdedigingswerken en sluizen in ons oeroude polderlandschap worden vanaf hoogte goed zichtbaar. Je ziet dan hun bijzondere vormen en strategische ligging.

Kom nu naar Nieuwkoop en bekijk deze unieke tentoonstelling in de buitenlucht. Er is tevens een kinderspeurtocht gemaakt, welke op te halen is bij de horeca-locatie Restaria Plein 21, tegenover de expositie aan het plein. Kinderen krijgen bij het inleveren van de speurtocht een leuk aandenken mee naar huis n krijgen bij Restaria Plein 21 ook nog eens een gratis ijsje! Een leerzaam en lekker uitje dus.

 Bezoek forten.nl

Expo Linie van Boven in Nieuwkoop
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.