1

Ga deze zomer voor Pampus




Ga deze zomer voor Pampus

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Laat de boel de boel en kom naar Pampus voor het ultieme zomergevoel. Dagelijks is er veel te ontdekken en te doen in het museumfort, maar ook buiten is genoeg ruimte om heerlijk te eten, lekker te luieren of zelfs een frisse duik. De zomer staat bol van historie, avontuur en natuur.

Dagje Pampus

Bezoek de expositie Het verhaal van Pampus en beleef hoe de soldaten in het fort leefden. Ga mee met ballonvaarder Leon Mary en kijk je ogen uit in zijn virtuele ballonvaart waar hij vertelt over . Verder zijn er gratis rondleidingen, of dwaal op eigen houtje door het fort met een audio-tour. Je kunt ook kiezen voor een spannende black-light speurtocht door het hele fort heen. En in de fortgracht zie je vanzelf de foto-expositie Forten van Boven met alle forten van de Stelling van Amsterdam.

Zomercamping
Blijf zelfs overnachten als je wilt! Vanaf 13 juli hebben we op woensdag- en donderdagavond onze Pampus-zomercamping. Beleef een magische nacht op prachtig Pampus. Deze zomer hebben we tien comfortabele tenten opgezet, en je bed is al opgemaakt.
Zomerlicht picknick
Op de vrij- en zaterdagen is ons pop-up restaurant Zomerlicht onderdeel van de camping: een uitgebreide picknickervaring die het lekkerste eten combineert met een ultiem gevoel van vrijheid en romantiek. Na afloop ga je voldaan weer naar huis f je kunt heerlijk blijven nagenieten onder de sterrenhemel om daarna in je gereserveerde tent van de Pampus-camping te kruipen.

Tip: wees er snel bij, de overnachtingen op Pampus zijn enorm gewild.

Zwem-event 2022

Een rondje Pampus voor een goed natuur-doel  

Samen met Stichting Rondje Pampus wordt dit bijzondere zwemevenement dit jaar alweer voor de 11e keer georganiseerd.
Het is wat vroeger dan de voorgaande jaren: op zaterdag 30 juli 2022.

Zwemmen in open water rond Forteiland Pampus is spectaculair voor zowel recreatie- als wedstrijdzwemmers. Een sportieve uitdaging terwijl je geniet van het eiland als middelpunt en de weidsheid daar omheen, van wind, golven en water.

Via de website van Stichting Rondje Pampus kun je je hier inschrijven voor 1, 2 of 3 rondjes zwemmen om Forteiland Pampus bij Amsterdam.
Deelnemers aan Rondje Pampus leveren met een deel van het inschrijfgeld jaarlijks een bijdrage aan een goed natuurdoel. Dit jaar zal gedoneerd worden aan het herstel van Friese vogelring-stations.
Het vertrouwde motto blijft: Natuur beleef je in het water!Magma Tango' en zij spelen speciaal voor het Grachtenfestival in duo-verband op Pampus.

Wees er snel bij, tickets boek je via grachtenfestival.nl

 Bezoek www.pampus.nl

Ga deze zomer voor Pampus
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.