Happen en Trappen door de Maashorst - 49 km. 1 april 2016 - 31 december 2021 Ravenstein, Noord-Brabant

Arrangementen Fort bij Asperen

Bekijk de activiteiten van Fort bij Asperen. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Fotoroute Schot in de Roos Zaandam »

18-05-18 - 31-12-21
Het Hembrugterrein in Zaandam ligt in het centrum van de Stelling van Amsterdam en stond ruim honderd jaar in het teken van de nationale munitie- en wapenfabriek Artillerie Inrichtingen. De fabriek, beter bekend als Hembrug, was een van de een van de grootste en modernste militaire complexen van Nederland. In het diepste geheim werden hier wapens en munitie gemaakt, getest en opgeslagen. Later zijn hier ook civiele producten geproduceerd, zoals draaibanken en zonnecollectoren.

De fototentoonstelling Schot in de Roos brengt de forten van de Stelling van Amsterdam en de monumentale panden op het Hembrugterrein samen in beeld. Na de sluiting van de fabriek in 2003, na en periode van verstilling en verval, is het Hembrugterrein nu volop in ontwikkeling. Fotografen Nicole Segers, Luuk Kramer en G Dubbelman tonen juist de leegte van de gebouwen en terreinen die na de Tweede Wereldoorlog hun functie verloren.

De route begint bij Lab 44. Volg vanaf daar de markering langs het Hembrug Museum naar het eindpunt van de route. Het Hembrug Museum is gevestigd in twee voormalige transformatorhuisjes. Het museum is openbaar toegankelijk en dagelijks gratis te bezichtigen.

Kinderspeurtocht: Ontdek het geheim van Holland
Wat maakt de Stelling van Amsterdam en het Hembrugterrein zo bijzonder? In de markeringen van de fotoroute staan letters. Weet jij de betekenis van het geheime woord?

Mail jouw oplossing naar info@stellingvanamsterdam.nl en maak kans op mooie prijzen

Fier Huwelijksarrangement compleet Bussum »

01-01-21 - 31-12-21

Huwelijksarrangement compleet
vanaf 30 dag gasten en 100 feestavond gasten - 7.000,-       
- Ontvangst met koffie/thee en een zoete lekkernij
- Huwelijksceremonie
Toosten met een feestelijk glas Prosecco
Uitgeserveerd drie gangen diner incl. dranken Hollands Assortiment
Feestavond voor 100 gasten met dranken en hapjes tot 00.00 uur

Maatwerk

Bij alle arrangementen is locatiehuur en bediening inbegrepen. Graag maken wij samen met u en een voorstel op maat voor de mooiste dag van uw leven. Informeer naar onze mogelijkheden en aangepaste tarieven wanneer uw huwelijk plaatsvindt op een maandag, dinsdag of woensdag.

Trouwen op het Muziekfort, dat kan ook! Beverwijk »

25-02-19 - 31-12-21
Hebben jullie trouwplannen?
Dan hebben wij de locatie! In en om het Muziekfort kunnen jullie terecht voor de bruiloft, trouwreportage n de huwelijksplechtigheid. 
Elkaar het jawoord geven op deze historische en groene locatie? Een goed feestje vieren? Informeer naar de mogelijkheden via onze website www.muziekfort.nl

Happen en Trappen door de Maashorst - 49 km. Ravenstein »

01-04-16 - 31-12-21 Sportief fietsend en betaalbaar smakelijk genieten - de mooiste plekjes van de regio. Een arrangement voor een heerlijke dag met een vijf-gangen menu voor slechts 38,50. Van locatie naar locatie.
HAPPEND en TRAPPEND
 door de Maashorst


De Maashorst Route - 49 km.
De Maashorst Route brengt ons naar het noordoosten van Brabant. De Maashorst, De Hooge Vorssel en Herperduin volgen elkaar op en schotelen u een gevarieerd landschap voor. Soms puur natuur, soms door de mens gecreerd, maar altijd weer een lust voor het oog...

Uitgestrekte heidevelden
Een gezellig terras in een natuurrijke omgeving is een prima locatie om de dag te beginnen. Bij camping De Heische Tip in Zeeland wordt u ontvangen met koffie en gebak. Al fietsend komt u snel in natuurgebied De Maashorst. Met 4000 hectare vormt De Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant. Fietsend over paden en weggetjes zult u genieten van de stilte, terwijl een afwisselend landschap van bossen, heidegebieden, stuifzand, landbouwgebieden en woonkernen aan u voorbijtrekken. Voor u het weet, heeft u de volgende pleisterplaats al bereikt: eetcaf t Pumke in Nistelrode. In dit drukke caf wacht u een heerlijk voorgerecht.
De volgende etappe brengt u, via een omweg in het buitengebied van Nistelrode, naar natuurgebied De Hooge Vorssel. Dit gebied maakt deel uit van De Maashorst. Rond 1900 bestond het landschap hier voornamelijk uit uitgestrekte heidevelden. Het grootste deel van het bos is rond 1940 op de drogere delen van de heide aangeplant. Op de nattere gebieden zijn akkers aangelegd. Door de lage grondwaterstand dreigt het bos te verdrogen en op allerlei manieren probeert men dit te voorkomen.

Dubbel genieten
Aan de rand van De Hooge Voorssel ligt een zandwinplas. Het uitgegraven zand van deze plas was nodig voor de aanleg van de A50. Maar belangrijker voor u is het gegeven dat aan deze plas eeterij t Bomenpark (in Heesch) schitterend is gelegen. Bij goed weer heeft u een fijn uitzicht en zult u dubbel genieten van een voortreffelijke soep.
Als u eeterij t Bomenpark verlaat fietst u nog even in natuurgebied De Maashorst, maar al snel wacht het volgende natuurgebied: Herperduin. Zes kilometer lang fietst u door dit natuurgebied met naald- en loofhout, heide, een moerasgebied met verschillende vennen en heuveltjes met zandverstuivingen (vandaar de naam Herperduin). En alsof dit alles nog niet genoeg is, brengt de route u naar restaurant De Kriekeput in Herpen. Daar zullen de gastheer en gastvrouw zich, met hun team, inspannen om voor u een welverdiend, smakelijk hoofdgerecht te serveren.

Slingerend door het boerenland
Van restaurant De Kriekeput fietsen we via het dorp Herpen en de Hertogswetering naar Schaijk. De Hertogswetering is een droge, verlandde arm van de Maas en bestaat uit smalle en brede gedeelten. Aanvankelijk fietst u langs een smaller gedeelte maar geleidelijk gaat dat over in een veel bredere sectie, HamelspoelPutwielen.
Nog even slingeren door het boerenland om tenslotte, via Schaijk, uit te komen bij De Pastorie. Hier wacht een verfrissend nagerecht en kunt u nog even de benen strekken voordat u aan de laatste etappe begint. Nog maar vijf kilometer bent u verwijderd van het eindpunt. De laatste etappe gaat zo snel mogelijk terug naar De Heische Tip in Zeeland. Maar voordat u deze tocht afsluit, fietst u nog een paar kilometer door De Maashorst en het tot de Maashorst behorende begrazingsgebied De Brobbelbies. Een aangenaam slotstuk.

Sportief en betaalbaar genieten!

Meer informatie ook verkrijgbaar bij:
Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein, Luciastraat 2, 5371 AS Ravenstein, tel. 0486-411306, www.toerisme-ravenstein.nl, info@toerismeravenstein.nl

Bijzonder vergaderen bij Fort bij Asperen Acquoy »

01-04-21 - 31-12-21

Originele vergaderplek omdat?:

  • Fort bij Asperen in Acquoy (bij Asperen en Leerdam) is een torenfort en werd gebouwd vanaf het jaar 1840
  • Boek een rondleiding met vrijwilligers die je graag vertellen over de unieke geschiedenis
Wat je moet weten:
  • Totaal 2 vergaderruimtes
  • Gratis parkeerterrein op 250 meter
  • Prima bereikbaar met openbaar vervoer via treinstation Leerdam en (buurt)bus
  • De vergaderruimtes zijn toegankelijk voor mindervaliden
  • Exclusief af te huren
  • Overnachten mogelijk door middel van samenwerkingen in de regio

Details?:

Vergaderen, feesten, leren en ontmoeten. Het kan allemaal op deze unieke plek rijk aan geschiedenis. Waan je direct in een oase aan rust, zodra je de ophaalbrug van Acqouy oversteekt. Het statige Fort bood ooit huisvesting en bescherming aan soldaten en onderduikers. In de beschutting van het Fort ligt de sfeervolle Taveerne, waar je heerlijk kunt lunchen of een goede kop koffie kunt drinken. Het Fort blijft het Fort, met zijn (kunst-) geschiedenis, bijhorende verhalen en prachtige natuur. Fort Events zorgt vanaf 2021 ervoor dat op verschillende manieren gebruik gemaakt kan worden van deze unieke locatie. 

Organiseer hier een training, vergadering of een andere zakelijke bijeenkomst. Alle moderne vergaderingsfaciliteiten zijn aanwezig. Er zijn ook diverse teambuildingsactiviteiten en arrangementen mogelijk. Het team Fort Asperen adviseert je daar graag over! 
Omgeving:
Langs de Diefdijk ligt een aantrekkelijk fiets en wandelgebied met uitzicht op water, bos en weiland. Direct aan de Waterlinie is ook een kleinschalige landbouw en fruitteelt. Als je wat veder van de Waterlinie gaat is het landschap door ruilverkaveling grootschaliger ingericht. Fort Asperen is omgeven door een gracht en is bereikbaar via een grote houten brug. 

Origineel vergaderen:

Vanaf 150,- per dagdeel. Koffie/thee arrangement of lunch bij te boeken. 

Ruimte vrij? Stuur gerust een mailtje naar:
detaveerne@fortbijasperen.nl 

Weekagenda 28 jan. t/m 5 febr. 2017 Ravenstein »

28-01-17 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken.

zaterdag 28 januari t/m zondag 5 februari

t/m zondag 26 maart Expositie Ravensteinse Fotodagen.
 Vitrines: Liesbeth Geenen, tassen met praatstok
Het Raadhuis. Openingstijden: zaterdag/zondag 12.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Vrijdag/zaterdag/zondag  27/28/29 januari Ton Kersten, objecten
In den beginne schiep de mens zich een god.
Garnizoenskerk (NH-kerk). Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 11.00 17.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Vrijdag/zaterdag 27/28 januari Atelier Creapoelka Workshop beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/beeldhouwen

Zondag 29 januari Bezorgen carnavalskrant Herpen
Huis aan huis bezorgd in Herpen.
Info: Stichting Carnaval Herpen contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Zondag 29 januari winterwandeling in Keent
Brabants Landschap organiseert zondag 29 januari een winterwandeling door natuurgebied Keent.
De wandeling met een gids begint om 10.00 uur bij het infopunt aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent.
Na afloop is er verse erwtensoep. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname aan de wandeling is gratis.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Ren van den Heuvel, cordinator infopunt Keent
op tel. 06-57 01 83 01 of via email: ramvdheuvel@home.nl

Vrijdag 3 februari Liederentafel Keurvorst
Aanvang: 21.00 uur. Stadsherberg de Keurvorst.
Info: 0486-411371 info@keurvorst.nl

Zaterdag 4 februari Pronkzitting Carnaval Herpen
Pronkzitting in feestzaal t Slotje. Aanvang 20.00 uur.
Info: Stichting Carnaval Herpen contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Zondag 5 februari Matinee Pronkzitting Carnaval Herpen
In feestzaal t Slotje. Aanvang 13.30 uur.
Info: Stichting Carnaval Herpen contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Zondag 5 februari Jeugd Pronkzitting van Pomperstad
Tijdens deze kei gezellige middag wordt de nieuwe Jeugdprins, de nieuwe Jeugdprinses en
de voltallige Jeugdraad aan het begin van de middag onthuld. Tevens komen er tijdens deze middag
diverse leuke optredens voorbij van kinderen uit Ravenstein en omgeving.
In Vidi Reo van 14.11 17.11 uur.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

KunstFort Asperen zoekt vrijwilligers Acquoy »

10-03-17 - 31-12-21
Houd je van historie, erfgoed, natuur, kunst en cultuur? Vind je het leuk om te helpen bij tentoonstellingen en kassa, bij het organiseren van culturele evenementen of wil je eenmalig een vriendendienst verrichten? Word vrijwilliger bij KunstFort Asperen, een erfgoedmonument in een prachtig linielandschap met (internationale) tentoonstellingen. Met al onze mooie plannen voor 2017 hebben we je hulp hard nodig.


In april opent Stilleven, een tentoonstelling van 102 vazen, die zijn gedecoreerd en bewerkt door 99 kunstenaars uit Brabant. Initiator en drijvende kracht achter het project is verzamelaar Frank van der Linden. Vanaf eind juni is KunstFort Asperen het podium voor Glass, European Roots, een tentoonstelling die georganiseerd wordt door het Nationaal Glasmuseum Leerdam in samenwerking met De Glasblazerij, Royal Leerdam Glas en De Oude Horn. Toonaangevende internationale glasblazers verzamelen zich in Leerdam en werken met kunstenaars en studenten aan nieuwe producties. We verwachten een breed publiek van kunstliefhebbers, erfgoedtoeristen en recreanten. Ook voor het Cultuur Caf, de BoerenFortFair en de KunstMarkt kunnen we je hulp goed gebruiken. 

Vanaf half april als de vleermuizen uit hun winterslaap zijn ontwaakt is het KunstFort weer open voor publiek en kent ook de Taveerne (die het hele jaar door geopend is) ruimere openingstijden. En vanaf dat moment en in de aanloop ernaartoe hebben we extra mensen nodig. We zoeken vrijwilligers die bezoekers willen ontvangen, rondleiden, kassadiensten draaien, helpen bij onderhoud en groenbeheer en die culturele en educatieve activiteiten willen organiseren. Natuurlijk houden we rekening met je persoonlijke interesses, voorkeuren en beschikbare tijd. Wij bieden je een warm welkom in onze vrijwilligersorganisatie, een reiskostenregeling en leuke extras.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lia van Vredendaal (lia@kunstfortasperen.nl | 06 20052477).

Weekagenda 4 juni t/m 12 juni Ravenstein »

04-06-16 - 31-12-21
WEEKAGENDA RAVENSTEIN EN OMSTREKEN
ZATERDAG 4 JUNI  t/m ZONDAG  12 JUNI


Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Zondag      5 juni: 11.00 uur, open rondleiding, 13.00 uur demonstratie glas-in-lood.
Zaterdag  11 juni: 13.00 uur, workshop emailleren.
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m zondag 3 juli Academie Renshof exposeert inspiratie door Jeroen Bosch
Vitrines: cursisten Creapoelka, beelden in hout en steen
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 16.30 uur en zondag 11.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Vrijdag 3 juni Gildefeesten Ravenstein, bier- en wijnproeverij met aansluitende feestavond
Deze avond vindt plaats in de feesttent in de Middelwaard en heeft een koninklijk tintje.
Aanvang 20.00 uur. www.gildefeestenravenstein.nl

Zaterdag 4 juni Gildefeesten Ravenstein Kindermiddag
Op het Philips van Kleef-bolwerck zal de kindermiddag starten met de kick-off van JWR.
Vervolgens gaan de kinderen in optocht naar het feestterrein in de Middelwaard waar
diverse gildeactiviteiten plaatsvinden en een verrassende afsluiter.
Aanvang 14.00 uur. www.gildefeestenravenstein.nl

Zaterdag 4 juni Gildefeesten Ravenstein Feestavond
19.00 uur 21:00 uur  Talentenjacht in de feesttent in de Middelwaard.
21.00 uur                     Grandioze feestavond in de feesttent in de Middelwaard in samenwerking
met diverse verenigingen.

Zondag 5 juni Gildefeesten Ravenstein Vrije Gildedag Kring Land van Cuijk
Zon 1.000 gildebroeders en -zusters zullen op deze gildedag aanwezig zijn en
voor een kleurrijk schouwspel zorgen.
09.30 uur               Eucharistieviering met gilde-eer in de Sint Luciakerk.
10.45 uur               Koffietafel voor genodigden.
11.45 uur               Aanbieden erewijn door Gemeentebestuur van Oss.
12.30 uur               Optocht door het historisch centrum van Ravenstein.
15.00 uur               Massale opmars en defil in de Middelwaard.
15.30 uur               Aanvang wedstrijden vendelen, trommen, bazuinblazen, kruisboogschieten,
geweerschieten, standaardrijden.
19.00 uur               Prijsuitreiking.
20.00 uur               Gezellig samenzijn.
www.gildefeestenravenstein.nl

Dinsdag 7 juni Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Vrijdag/zaterdag 10/11 juni 24/25 juni Atelier Creapoelka Workshop beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/beeldhouwen

Zaterdag 11 juni Maasmeander Wandeling
De afstanden zijn 10, 20, 30, 40, 50 km. Wandelen door de uiterwaarden, over de dijken en
langs mooie dorpen en bezienswaardigheden. Finish is in Megen.
Info: 0412-631039 www.maasdijkmarathon.nl info@maasdijkmarathon.nl

Zondag 12 juni MaasdijkMarathon
De MaasdijkMarathon is een prachtige marathon over de dijken van de gemeente Oss.
Er zijn verschillende afstanden en onderdelen zoals hardlopen, skaten en steppen.
Ook zijn er diverse onderdelen voor de jeugd. De finish is op de dijk in Megen.
Hier zijn ook diverse festiviteiten.
Info: 0412-631039 www.maasdijkmarathon.nl info@maasdijkmarathon.nl

Zondag 12 juni Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Aanmelden 14.00 uur bij het Raadhuis in Ravenstein. Kosten 4.00 p.p.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zondag 12 juni Rozendag in de Tuinen in Demen
Ruim 1000 rozen die overdadig bloeien, een feest voor de rozenliefhebber. Alles gaat deze dag over rozen:
rozen te koop, rozenbrocante, rozenbogen, rozenijs, rozenmest, rozentheemutsen
In de theeschenkerij kun je een lekker kopje rozenthee drinken.
Openingstijd tuinen van 11.00 17.00 uur. Entree 4,50. Honden niet toegestaan.
De Tuinen in Demen, Kleine Poelstraat 13, 5371 KM Demen.
Info: 0486-413442 info@detuinenindemen.nl www.detuinenindemen.nl

Schuilt er 'n musketier in jou? (Groepsuitje) Maastricht »

Maastricht Schuilt er een musketier in jou? (Groepsuitje) | Maastricht Underground

Een uniek bedrijfsuitje in Limburg vol avontuur, bourgondisch genieten, spanning en ontspanning dat vraagt om een knap staaltje teamwork - en dat ondergronds in de Kazematten!

Dzwaardere' ondergrondse werk in een zoektocht door de Kazematten. Na twee uur ondergronds te zijn geweest wordt onder het genot van een tweetal opwarmertjes de winnaar van de dag bekend gemaakt in een gezellig Maastrichts caf. Een van de meest veelzijdige en unieke activiteiten van Limburg!

Goed om te weten:
Duur: 8 uur.
Prijs: 93.50 p.p.
Deze prijs is inclusief lunch. Minimaal groepstarief 1870, echter te boeken vanaf elk gewenst aantal deelnemers.
Bijzonderheden: Maximaal 200 personen. Groepen vanaf 30 personen ontvangen een korting.

Rondleidingen Kazematten Maastricht »

01-01-21 - 31-12-21 Rondleidingen Rondleidingen Kazematten | Maastricht Underground

Tussen 1575 en 1825 is aan de Westkant van Maastricht een netwerk van gangen of mijngalerijen ontstaan: de Kazematten. Als mollen onder de grond hebben mensen in de 18e eeuw een 14 kilometer lang verdedigingsstelsel uitgegraven onder de westkant van de stad. Deze gangen werden gebruikt om tijdens een belegering van de stad de vijand ondergronds te benaderen en onschadelijk te maken.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de Maastrichtenaren hier dicht op elkaar gepakt angstige uren doorstaan terwijl zij schuilden voor de bombardementen. De rondgang geeft je een goed beeld van het hoe en waarom van dit unieke krijgsbouwkundige monument.

Goed om te weten:
- Duur: +/- 1 uur
- Vertrek: Waldeckbastion, gelegen in het stadspark nabij het Tongerseplein. Voetgangers vanuit het centrum volgen vanaf het Visitor Center (VVV) de bebording . Aan een kant van de grote rotonde van het Tongerseplein ligt het Waldeckpark. Loop om het vestingwerk heen. In dit park is de rode deur de ingang van de Kazematten Waldeck.
- Tickets voor de kazematten zijn enkel te koop via deze website of bij het Visitor Center (VVV) in Maastricht. Ter plekke zijn geen tickets te verkrijgen voor deze rondleiding!
- Gekochte kaartjes worden niet terug genomen.

Bijzonderheden: Alle rondleidingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is in de kazematten 10-15 C. Denk daarom aan warme kleding. Verder zijn deze tochten niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Goed schoeisel is aanbevolen.

Creatieve Workshops Maarssen »

01-01-20 - 31-12-21
Ilja Wensink creatieve workshops

Ilja geeft sieraden-, tassen- en woonaccessoires workshops op locatie. De workshops geeft ze vaak voor een vrijgezellenfeest, bedrijfsfeest of vriendinnenuitje. Kijk voor het volledige aanbod op haar website.

website: www.bilja.nl
mail: info@byilja.nl
telefoon: 06 83 97 43 28

Hans de Vries mondharmonica

Deze workshop for absolute beginners neemt je mee door de wonderlijke wereld van de mondharmonica. Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. Deelnemers krijgen een Homesick Bluebird mondharmonica kado. Dat geeft ook de mogelijkheid om verder te oefenen.

website: www.homesick.nl
mail: hans@homesick.nl
telefoon: 0629076481.

Marcel Blekendaal Land-art workshops

Marcel geeft al jaren gastlessen aan de basisscholen. Een van de leukste lessen in die over land-art en die bieden wij nu ook als workshop aan op het fort! Na een korte introductie in deze kunstvorm gaat u buiten zelf aan de slag. Vergeet aan het eind net een foto te maken! Want land-art heeft de gewoonte om na verloop van tijd weer geheel op te gaan in haar omgeving

website: www.polderwachter.nl
mail: polderwachter@gmial.com
telefoon: 06 15 37 32 26

Nancy van Heerde speksteen bewerken

Beeldhouwen voor beginners! Nancy helpt u bij de eerste klappen op weg naar uw eigen kunstwerk voor op de schoorsteenmantel.

Facebook: Nancyspeksteenles
mail: nancyspeksteen@gmail.com

Betuwe Rondvaart langs forten en sluizen Acquoy »

Acquoy Leerdam Rondvaart 120 minuten langs de Linge door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Tijdens uw vaart stroomopwaarts over De Linge wordt u op de hoogte houden van hetgeen er te zien valt en passeert u de 14e eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een spannende passage van de "Nieuwe Hollandse Waterlinie" mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen.

De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van Reigers, Ooievaars, Ysvogels en wilde ganzen, u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen zien! Na een van de vele bochten doemt opeens het Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween.

Gezeten op een van de 2 dekken op het comfortabele schip kunt u vanaf het Gat van Acquoy goed zien dat er ook in Nederland een Toren van Pisa staat. Indien er bij een rondvaart van 120 minuten stroomopwaarts wordt gevaren, wordt er tussen de Betuwse dorpjes Gellicum en Rhenoy wordt een sierlijke draai gemaakt en vaart u rustig terug naar Leerdam. Wij varen heen en weer op de rivier de Linge.

De rondvaarten van 120 minuten zijn te combineren met o.a.
1 x Koffie/thee met appelgebak 5,50
2x Koffie/thee met appelgebak 7,70
Lunchbuffet incl. 2x koffie/thee 13,50 (*)

Zomerrondleidingen Acquoy »

19-07-20 - 31-12-21

De vrijwilligers staan weer klaar om de gasten te ontvangen voor een gepaste rondleiding rond het fort.

Schrijf in voor de uitgebreide rondleiding met n van de ervaren gidsen.

Tijdens de rondleiding leert u over de waterlinie, de functie van de unieke waaiersluizen, de geschutsopstellingen bij het fort aan de Meerdijk en veel meer.  Iedere rondleiding is bijzonder en uniek, elke gids vertelt het verhaal vanuit eigen kennis en liefde voor cultuur en historie. Loop mee en laat je verrassen door wat het Fort te bieden heeft.

Zomerrondleidingen rond het Fort bij Asperen,  Elke zondag tot eind september, 14.30 uur, entree 3,00 excl. servicekosten.


Rondvaart door Alkmaar Alkmaar »

01-04-21 - 31-12-21 Ga mee met een rondvaart door de grachten van Alkmaar. Dit is een leuke en spannende manier om de stad beter te leren kennen. Samen met een kapitein en een gids vaart u 45 minuten door Alkmaar. In deze tijd proberen wij u een beeld te geven over hoe Alkmaar is en hoe Alkmaar was.

Gezellig met het gezin
Deze rondvaart is ook erg geschikt voor kinderen. Ze hoeven namelijk niet stil te zitten. Tijdens de tocht komen wij 20 bruggen tegen waar ook zij voor moeten bukken. Hierdoor is de tocht een ervaring om nooit meer te vergeten!

Onze vaartijden zijn afhankelijk van het weer, aantal passagiers en de periode waarin u mee wilt varen.

April tot en met oktober
Van maandag tot en met zaterdag, elk heel uur.

Mei tot en met september
Van maandag tot en met zondag, elk heel uur.

De klok op onze steiger geeft een indicatie van de vertrektijd van de volgende boot. Wanneer de laatste boot vertrekt, is afhankelijk van het weer en het aantal passagiers.

AFVAARTPLAATS
De afvaartplaats is Mient schuin tegenover het Waaggebouw. Indien u met de auto komt volgt u de bordjes centrum, daarna volgt u borden parkeerroute. Als u de auto geparkeerd heeft, kunt u bordjes kaasmarkt of VVV volgen. Op die manier komt u uit op het Waagplein. (ook wanneer er geen kaasmarkt is hangen deze bordjes er.)

Komt u met de trein, dan kunt u vanaf het station de bordjes kaasmarkt of vvv volgen. Op die manier komt u uit op het Waagplein.

arrangement toevoegen