Workshop glasblazen: blaas zelf een sneeuwbal 27 december 2019 - 31 december 2020 Leerdam, Utrecht

Arrangementen Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Bekijk de activiteiten van Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Caatje aan de Lek Culemborg »

01-04-17 - 31-12-20
Caatje aan de Lek is het restaurant in het Forthuis op Werk aan het Spoel.
Het restaurant heeft eerlijke (streek)producten op de kaart, een prachtig uitzicht en een zonnig terras.

In het markante houten Forthuis aan de dijk opent in april 2017 het restaurant Caatje aan de Lek. In de wintermaanden werkt Caatje achter de schermen aan de verbouwing en een aantrekkelijke menukaart met smakelijke gerechten.
Door de grote glazen wanden van het Forthuis heb je een prachtig uitzicht richting Culemborg. Aan de andere kant ligt het groen gewelfde Amfitheater.
Als de temperatuur omhoog gaat is het heerlijk buiten op het terras met een drankje en lekkers van de kaart.
 
Ook kinderen kunnen zich hier prima vermaken. Er is volop ruimte om te bewegen en spelen in het gras. En er is een leuke speurtocht over Mie de Waschvrouw, die in vroegere tijden de was deed van militairen op het Spoel. Ook leerzaam voor volwassenen!
 
Vergaderen of iets vieren kan ook in het Forthuis. Op de bovenverdieping is een lichte verblijfsruimte met rondom uitzicht: het Werklokaal.
 

Stadswandeling vestingstad Bergen op Zoom Bergen op Zoom »

23-12-20 - 31-12-20
Aan de hand van het gidsje Stadswandeling Bergen op Zoom, te koop aan de balie van VVV Brabantse Wal, kun je op eigen gelegenheid de historische binnenstad verkennen. De wandeling voert je langs alle monumenten, restanten vestingswerken en bezienswaardigheden in de stad. Prijs 2,50. Tijdens en na je verkenningstocht door de binnenstad kun je genieten op een van de vele terrassen die de stad rijk is of aanschuiven bij een van de restaurants. 
 
De monumenten zijn geopend van eind april tot eind oktober. Kijk op www.vvvbrabantsewal voor de exacte tijden. 

Wandelen of fietsen in vestingstad Hulst Hulst »

Hulst
Je kunt wandelen over de stadswallen (3,5 km) en de historische sfeer van de stad opsnuiven. Het streekmuseum De Vier Ambachten vertelt je van alles over de geschiedenis van Hulst en omstreken. De bijzondere basiliek met zijn aparte toren is in 2009 uitgeroepen tot mooiste kerk van Nederland en moet je zeker met een bezoekje eren. 
Tijdens je bezoek aan Hulst zul je ongetwijfeld kennis maken met Reynaert de Vos, bekend uit het middeleeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde. Dit epos werd geschreven in de dertiende eeuw en vormt in zijn genre n van de hoogtepunten van de Nederlandse en zelfs van de West-Europese literatuur.

Vanuit het centrum van Hulst starten enkele mooie fietstochten. De Staats-Spaanse-Linie fietstocht, waar het landschap een stukje geschiedenis blootlegt of de mooie vlasfietstocht, die zeker in de maand juni de moeite waard is.

Arrangement Mooiste Vestingstad Nederland Hulst »

Hulst Even helemaal weg uit de drukke wereld? Kom dan een paar dagen naar Hulst Vestingstad. En van de best bewaarde middeleeuwse vestingsteden van Nederland en in 2014 door de lezers van ANWB Kampioen bestempeld als mooiste vestingstad van Nederland.
Ontdek Hulst en wandel mee over de 3,5 kilometer lange stadswallen met schitterend panorama op de historische binnenstad. De vier oude, pas gerestaureerde stadspoorten, tonen de voormalige grenzen en de statige basiliek verleidt u tot een klim van tientallen meters.

Het vesting arrangement Hulst
Je komt aan in een van de gezellige hotels in Hulst, waarvan er een net ietsje buiten het centrum ligt aan de buitenvest en een is gevestigd aan de Grote Markt. Een welkomstdrankje staat voor je klaar. De eerste ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt en maak je een stevige wandeling over de vestingwallen. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid, aan de hand van een wandelroute, verkrijgbaar bij het VVV, de stad met zijn bezienswaardigheden verkennen. Voor het diner kun je terecht bij een van de vele sfeervolle restaurants in de Vesting.
Op de tweede ochtend wil een wandeling door de bossen in het nabije Clinge of St.Jansteen nog wel eens verfrissend werken. Ben je een waterliefhebber, dan is een wandeling langs de Scheldedijk aan te raden. Maar ook een uitstap naar onze zuiderburen ligt binnen de mogelijkheden, het Waasland (het Land van Reynaert de Vos) of de stad Antwerpen op een half uurtje met de auto of neem lijn 19 van Connexxion.

In Hulst zijn de winkels iedere dag geopend en vinden vele Zuiderburen de weg naar deze bourgondische vestingstad, vooral op zondagmiddag. Tijd voor de inwendige mens op de historische Grote Markt (in de zomermaanden vanaf een van de vele terrasjes), waarna je nog in de gelegenheid bent een bezoek te brengen aan het museum. En dan kun je als herboren weer huiswaarts, met sfeervolle herinneringen aan de meest Vlaamsche vestingstad van Nederland, waar je vast nog een keer naar terugkomt.

Meer informatie

Hotel in Hulst: Hotel Hulst of Hotel de Korenbeurs
VVV kantoor 0031(0)114-315221

Vergaderen Paviljoen Puur Diemen »

Diemen
Kantoor. Meeting. We zouden die presentatie op een inspirerende locatie moeten geven. Met zn allen naar buiten. Dan zetten we het hele team op scherp! Tussendoor goed lunchen. 
En een gezellige borrel of zelfs diner als afsluiting. Doen we. Waar?
Binnen en toch buiten, dat is de inspirerende kracht van Paviljoen Puur. De multifunctionele vergaderruimte en het aangrenzende dakterras bieden inspirerend uitzicht op het omliggende groen. Paviljoen Puur beschikt over 2 ruimtes. De begane grond en de 1e etage. 
De Fortwachterswoning is geschikt voor een kleine vergadering of te gebruiken als subruimte. Vergaderen is van mogelijk van 8 personen tot 80 personen.

Ja, ik wil... in vestingstadje Brielle! Brielle »

23-12-19 - 31-12-20 Brielle is een historische vestingstad met n van de belangrijkste vestingwerken van Nederland. De 80-jarige oorlog komt hier tot leven door de ruim 400 monumenten.

Steeds meer bruidsparen kiezen voor Brielle om elkaar het ja-woord te geven. En dat is niet zo vreemd.

Of u nu kiest voor het oude stadhuis, midden in de binnenstad, de Sint-Catharijnekerk of de oude gerestaureerde synagoge, Brielle biedt een prachtige achtergrond voor deze belangrijke dag, met haar mooie co
mbinatie van de stad van nu met de sfeer van toen.


Wilt u zelf uw trouwambtenaar uitkiezen? Wilt u zelf bepalen wat in de toespraak staat? Wilt u mooie muziek op de achtergrond? Regelt u een strijkorkestje? Neemt de fotograaf een leuke groepsfoto in de hal? De plechtigheid wordt zoveel mogelijk op uw wensen afgestemd. Immers, het is w dag!

Workshop glasblazen: blaas zelf een sneeuwbal Leerdam »

27-12-19 - 31-12-20
Tijdens de mini-workshop glasblazen ervaar je hoe het is om met vloeibaar heet glas te werken. Onder leiding van een professionele glasblazer ga je aan de slag met het maken van jouw sneeuwbal. Eerst kies je nog wat bijpassende kleuren bij het wit van de sneeuwbal. Vervolgens neem je plaats op de glasblazersstoel en blaas en vorm je het klompje glas tot een prachtige sneeuwbal.

Voor jong en oud

Zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen kunnen aan de activiteit deelnemen. Kinderen t/m 16 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Het blazen van een sneeuwbal kost 30,- per persoon, inclusief entree voor de Glasblazerij. De toegangsprijs voor toeschouwers die zelf niet blazen is 8,00 (bezoekers in het bezit van een Museumkaart betalen niets).
De workshop duurt 20 minuten en wordt gegeven op de volgende data en tijden:
Vrijdag 27 december 2019, 10.00-16.00
Donderdag 2 januari 2020, 10.00-16.00
Vrijdag 3 januari 2020, 10.00-16.00
Zaterdag 4 januari, 10.00-16.00
Zondag 5 januari, 10.00-16.00
Locatie: Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum, Zuidwal, Centrum
Tijden: zondagen van 12.00 tot 16.00 uur | andere dagen: van 10.00 tot 16.00 uur
Reserveren: reserveren is noodzakelijk. Dit kan via reserveringen@nationaalglasmuseum.nl of via: + 31 (0) 345 614 960.
Let op: 
Wanneer de sneeuwbal klaar is, moet hij eerst de koeloven in. Na een aantal dagen kan hij worden opgehaald of opgestuurd.

Rondleidingen op Fort bij Vechten Bunnik »

23-12-19 - 31-12-20 Vanuit het Waterliniemuseum worden er diverse rondleidingen gegeven over Fort bij Vechten. Onze gidsen nemen u mee naar verborgen plekken en vertellen het verhaal over de geschiedenis van Fort bij Vechten. Op dit moment geven wij deze rondleidingen over het terrein, nemen wij u mee in het reduit of bezoeken wij het naastgelegen Romeinse castellum Fectio.

De rondleiding over het terrein van Fort bij Vechten wordt dagelijks georganiseerd door het Waterliniemuseum. Voor het boeken van overige rondleidingen of het reserveren van een gids voor een grotere groep kunt u contact met ons opnemen via info@waterliniemuseum.nl of 030 - 65 65 285.

ZomerVestingWandeling Hulst Hulst »

05-07-17 - 31-12-20 Wandeling o.l.v. gids. Prijs: 3,50 p.p. Te combineren met Torenbeklimming Willibrordus Basiliek voor 7,00 p.p. Tickets: VVVE-tickets'. Let op: er kunnen maximaal 12 personen per keer mee, dus meld u snel aan! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de VVV Hulst via 0114-315221 of via hulst@vvvzeeland.nl.
Een combinatie van deze excursie met de Torenbeklimming om 14.30 uur is mogelijk tegen gereduceerd tarief a 7,00

Educatieve programma's Waterliniemuseum Bunnik »

23-12-19 - 31-12-20

Het museum en het fort bieden een rijke leeromgeving om leerlingen ontdekkend te laten leren over de waterlinie, watermanagement, bouwen om te verdedigen, de Eerste Wereldoorlog, de Romeinen in Utrecht en alle planten en dieren die leven op het fort. In nauwe samenwerking met docenten ontwikkelen wij educatieve programmas voor primair- en voortgezet onderwijs.

Aanbod educatieve programmas primair en voortgezet onderwijs

Waterliniemuseum Fort bij Vechten heeft een breed aanbod educatieve programmas voor scholen. Deze educatieve programmas sluiten aan bij de leerdoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling en bij de belevingswereld van de leerlingen. De themas van de verschillende programmas zijn:

- Romeins Vechten: primair onderwijs groep 5 - 6
- Ontdek hoe water een wapen werd: primair onderwijs groep 7 - 8
- Lummelen in de Linie (WO1): voortgezet onderwijs 1 - 2

De programmas duren 2 uur en zijn zowel in de ochtend (van 10.00 tot 12.00 uur) als in de middag (van 12.30 tot 14.30 uur) te boeken. De doelgroepen zijn indicatief. Het programma over de waterlinie (Ontdek hoe water een wapen werd), kan ook gebruikt worden voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs.

Stadsmuseum Woerden Woerden »

01-01-18 - 31-12-20 Het Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het hart van Woerden. In dit voormalige 16de-eeuwse 'Stedehuys met schandpaal wisselen historie en kunst elkaar af. Het museumgebouw op zichzelf is al een bezienswaardigheid. De begane grond werd in 1501 als Stedehuys van Woerden in gebruik genomen. In de 17de eeuw werd het pand uitgebreid met een eerste verdieping in renaissancestijl. Voor de voorgevel staat een zandstenen schandpaal, daterend uit 1567, die uniek is voor Nederland. Op de eerste verdieping bevindt zich onder meer de fraaie Vroedschapszaal, waar eeuwen geleden het stadsbestuur bijeenkwam. Het 17de-eeuwse houtsnijwerk, een originele schouw, gebrandschilderde ramen en prachtige landschapsschilderijen bepalen er de sfeer.

De Vroedschapzaal is zeer geschikt voor het sluiten van huwelijken. In een intieme en authentieke sfeer geeft u ten overstaan van vrienden en familie elkaar het jawoord. Het organiseren van bescheiden recepties, vergaderingen en presentaties behoort ook tot de mogelijkheden. Door de afmetingen van de zaal en het antieke meubilair, biedt de zaal plaats aan maximaal 50 personen.

Het Stadsmuseum Woerden biedt vaste collecties en wisselende tentoonstellingen. Op dit moment t/m januari 2019 vind je hier de Gestel & Gestel schilders en drukkers tentoonstelling.

Het Stadsmuseum is elke dinsdag t/m zondag geopend.

Rondleiding Kaaspakhuis Woerden »

23-12-19 - 31-12-20
Het Kaaspakhuis Woerden is d plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Beleef hier een echte kaas experience: leren, kijken, proeven en meer! Nergens in Nederland kom je zo dichtbij de kaas als in het hypermoderne kaaspakhuis!

Het jaren 30 pand aan de Emmakade in Woerden is volledig gerenoveerd. Op deze prachtige plek aan de haven van Woerden krijg je de kans om een kijkje te nemen in de keuken van het moderne kaasmaken en een kaas te belven tijdens de kaas experience.

Kaas experience
Beleef de kaasexperience, ook wel cheese experience: kijk live mee in de kaasmakerij, ontdek de finesse van het kaasmaken en zie hoe handelaren hun kazen opslaan. Jong talent wordt opgeleid in de kaasacademie. Ontdek de virtual reality omgeving en ga verkleed als heus kaasmeisje of boer en leg jouw persoonlijke cheese experience vast door een te gekke Woerdense kaasfoto te maken!
Kom jij het grote geheim van het rijpen te weten tijdens de kaasexperience?

Openingstijden
Het Kaaspakhuis is van maandag t/m zaterdag geopend voor bezoekers tussen 10.00 en 17.00 uur. Voor groepen is het Kaaspakhuis ook geopend op aanvraag buiten de reguliere openingstijden.
Iedere zaterdag wordt kaas gemaakt in de moderne kaasmakerij en kunnen bezoekers kijken hoe dit proces in zijn werk gaat.

Escape spel op Fort Vechten Bunnik »

01-12-19 - 31-12-20
De rage van dit moment: Escape Room. Maar wij gaan over de top met: Fort Escape in het historische Fort bij Vechten in Bunnik, Utrecht. Mysterieuze afgesloten ruimtes, afgewisseld met uitdagende en actieve (buiten)opdrachten op het fort. Zeer geschikt voor grote groepen vanaf 30 personen. De verschillende teams worden uitgerust met een moderne Smartphone om de juiste route dwars door het historisch Fort te ontdekken. Historisch oud en digitaal nieuw ontmoeten elkaar in deze bizarre Escape Game.

Een ontsnapping binnen 3 uur. Dat is de opdracht! Logisch nadenken en samenwerking vormen de sleutel tot de ontsnapping. Lukt het u door het juist oplossen van o.a. puzzels, opdrachten en raadsels in  drie zones, uiteindelijk te ontsnappen aan een dreigende ondergang? Beleef een onvergetelijk, spannend en vaak hilarisch ontsnappingsspel dat u niet snel zal vergeten! En dat komt ook zeker door de locatie!

Een Teambuilding Experience geschikt voor groepen van 30 tot 90 personen (meer in overleg). Een spannende en gezonde competitie tussen de teams. Ontdek nieuwe kwaliteiten van uw collegas en ontdek de creativiteit binnen het team bij het benaderen en uitvoeren van de vragen en opdrachten. Fort Escape Utrecht kan worden uitgebreid met een heerlijke lunch en / of barbecue.

 

Atelier Anneke Wessels op Werk aan het Spoel Culemborg »

01-12-16 - 31-12-20
Steen! Hard en onverbiddelijk en tegelijker tijd zo gracieus, een materie die mij al vele jaren fascineert!

Graag nodig ik u uit een kijkje te nemen op mijn website!
U bent ook van harte welkom in mijn atelier op fort Werk aan het Spoel, in Bomvrij Gebouw Noord, Goilberdingerdijk 40a in Culemborg.

Dagworkshops beeldhouwen in steen 15 januari 2017
5 februari 201719 maart 20172 april 20177 mei 2017
Beeldhouwen o.a. in speksteen, albast, serpentijn, franse kalksteen.
1-daagse n meerdaagse deelname mogelijk.
Kijk voor alle data en mogelijkheden op de dagworkshoppagina.

1-Daagse deelname:
U proeft deze dag aan het beeldhouwen.
In een dagworkshop beeldhouwen in steen maakt u in 1 dag van een ruw stukje speksteen uw eigen unieke gepolijste beeldje. Ervaring is niet vereist, speksteen is een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is. Door te raspen, snijden en schuren geeft u vorm aan uw stukje steen. Hierna gaat u uw beeldje mooi glanzend polijsten. Iedereen gaat naar huis met een leuk resultaat.

Meerdaagse deelname:
Aanmelden voor meerdere dagworkshops is ook mogelijk, u werkt dan iedere volgende dagworkshop steeds verder aan uw beeld. Er kan in een groter stuk steen gewerkt worden en ook in andere steensoorten zoals albast, serpentijn en franse kalksteen.
Ook kunt u een eigen steen of beeld in wording, waarmee u verder geholpen wilt worden, meebrengen.
Als u bijvoorbeeld alle dagworkshops boekt maakt u er een maandelijkse cursus van met 1 dag les per maand (van 10.00 tot 17.00 uur).
Per dagworkshop is er in totaal plek voor 8 deelnemers, 3 plekken daarvan reserveer ik voor diegenen die er meerdere boeken.
Neem bij vragen even contact met mij op, ik geef u graag meer uitleg.


Heeft u iets te vieren? Bunnik »

01-12-19 - 31-12-20 Heeft u iets te vieren? Dan heeft u een goede reden om naar Fort Vechten te komen. Onze Reversezaal en Barak Z zijn geschikt voor recepties en feesten tot 200 personen, in de bomvrije kazerne zijn meerdere feestruimtes met plaats voor 80 personen en de Brasserie biedt ruimte aan maximaal 25 personen..
U kunt kiezen voor een avondfeest, maar ook voor een relaxed familiefeest op zondagmiddag bijvoorbeeld. Genieten van de sfeer, een hapje en een drankje, terwijl de kinderen lekker buiten spelen.
Wilt u een keertje iets anders? Vraag dan naar onze fortactiviteiten. Wij zorgen ervoor dat u een onvergetelijke dag beleeft.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over feest vieren op Fort vechten?
Bel dan met het fort: 030-65 65 285
Of mail: boekingen@fortvechten.nl

Trouwen op Fort Vechten Bunnik »

23-12-19 - 31-12-20
Fort bij Vechten in Bunnik is de ideale plek voor uw huwelijksvoltrekking, receptie, diner en feest!

In het hart van de provincie Utrecht ligt Fort bij Vechten. Gebouwd tussen 1867 en 1870 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, nu een idyllische plek voor jullie huwelijk. Het fort is met haar oude gebouwen, natuurlijk groen en vele romantische plekjes het ideale decor voor jullie huwelijksdag. De bijzonder plek voor een huwelijksvoltrekking, receptie, diner n feest.
De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de Reversezaal of bij mooi weer in de binnentuin. De Reversezaal bestaat uit een lange gang en vier chambrees. Door de vloerverwarming en de luchtbehandeling is het eens zo kille fort nu een aangename plek om te verblijven. De chambrees zijn het beste te omschrijven als gewelven, vandaar de unieke sfeer tijdens het jawoord. Datzelfde geldt voor de receptie, het diner en feest.
De receptie (en het aansnijden van de taart!) kan afhankelijk van het jaargetijde ook op het mooie terras plaatsvinden. 

De witte brigade van Fort bij Vechten tekent voor een heerlijk diner dat aan al jullie wensen zal voldoen. De chef van Fort bij Vechten kookt met producten uit de streek. In het menu zitten appels en peren van fruitbedrijf de Slagmaat, groenten van moestuinencomplex Maarschalkerweerd en kaas van de zuivelboerderijen Brienenshof en Doornvoort. Het diner kan plaats vinden in een intieme chambree maar afhankelijk van het aantal gasten kan dat ook in de Reversezaal plaatsvinden.
De prachtig gerenoveerde Reversezaal is tevens de ideale plek voor jullie feest. De gezellige bar en de houtkachel zorgen voor die prettige sfeer die deze dag tot zon bijzondere maken.

Het fort beschikt over veel zalen met veel verschillende mogelijkheden. Ook is het mogelijk om op het middenterrein van het fort een tent te laten verrijzen. De ervaren staf wil graag met jullie meedenken over de vele mogelijkheden die dit historische fort herbergt. Een unieke sfeervolle locatie in het hart van de provincie Utrecht. Een prachtig decor voor jullie mooiste dag!

Kinderfeestje in het Waterliniemuseum Bunnik »

01-12-19 - 31-12-20
Ben je op zoek naar een avontuurlijke locatie voor een kinderfeestje? In het Waterliniemuseum en op het terrein van Fort bij Vechten is voldoende te beleven. Met je vriendjes en vriendinnetjes word je ontvangen in een spannende ruimte in de bomvrije kazerne met limonade en wat lekkers. Hier kunnen cadeautjes en spannende verhalen worden uitgewisseld.

Vervolgens bezoeken jullie het Waterliniemuseum, waar je alles ontdekt over forten en waterlinies en onder meer een parachutesprong over de Nieuwe Hollandse Waterlinie kunt maken!

Na jullie bezoek aan het museum is er nog voldoende tijd over om te spelen op het terrein van Fort bij Vechten. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht naar de dieren en planten op het fort met de krachtpatsersroute of doe mee met een speurtocht en leer alles over de waterlinie en de geheimen van het fort.

De kosten per kind voor dit arrangement bedragen 12,50,-. Dit is inclusief:
    Entree voor het Waterliniemuseum
    Limonade en wat lekkers
    Zaalhuur van een chambree

Vragen of reserveren? Neem dan contact met ons op:
Mail: secretariaat@fortvechten.nl
Tel.: 030 6565285

Foto: Shody Careman

Symposia en presentaties Bunnik »

23-12-19 - 31-12-20
Symposia en presentaties
Als  u een inspirerende locatie voor uw bijeenkomst zoekt, dan is Fort Vechten de ideale plek. Het fort is centraal gelegen en goed bereikbaar. Wij ontvangen u en uw gasten graag in onze volledig gerestaureerde zalen.
Mini-symposium, theateropstelling
In de Reversezaal richten we n van deze gewelven in voor de plenaire bijeenkomst, met de stoelen in theateropstelling. De twee andere richten we voor u in voor bijvoorbeeld  workshops, koffie, lunch, borrel of diner.
Barak Z heeft meer ruimte  voor een theateropstelling. U kunt de workshops geven in een van de chambrees van de bomvrije kazerne.
Bedrijfspresentaties of -bijeenkomsten, van 20 tot 200 personen
De zalen zijn ook uitermate geschikt voor het houden van bedrijfspresentaties. U ontvangt uw relaties in een sfeervolle, representatieve ruimte. U kunt de ruimte gebruiken en inrichten als beursvloer of inrichten voor presentaties en workshops.
Koffie en thee staan klaar en op verzoek serveren onze koks een heerlijke lunch of diner. Als afsluiting van de dag kunt u lekker naborrelen.
Presentatie apparatuur is aanwezig en kunt u bij ons reserveren. 
Fortactiviteiten
Een wandeling over het fort, al dan niet met rondleiding,  verfrist de geest; de deelnemers  gaan met hernieuwde energie op naar het volgende programmaonderdeel. U kunt ook kiezen voor een actievere invulling van de dag met spectaculaire High Events of teamopdrachten. Klik hier voor meer informatie.
Meer informatie
Wilt u op deze unieke locatie een congres, workshop, seminar of (product) presentatie verzorgen?

Mail: boekingen@fortvechten.nl

Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie Bunnik »

05-07-17 - 31-12-20

Fietsroutes de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Water was het wapen van de Hollandse Waterlinie: een lang lint van forten, kanalen, sluizen en dijken. De Nieuwe Hollandse Waterlinie was van circa 1815 tot 1940 een robuuste verdedigingslinie. De linie was 85 km lang en circa 4 km breed.

Langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn vier interessante fietsroutes uitgezet. De fietsroutes voeren langs historische objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg krijg je een beeld van de werking van het watersysteem dat zorgde voor het onder water zetten (inunderen) van land.

Als u de routes volgt komt u langs mooie locaties waarbij u objecten in het landschap tegenkomt die een rol speelden in de verdedigingslinie. Een aantal van deze objecten hebben nog steeds een functie in het waterbeheer van de waterschappen.

Kijk voor meer informatie over de routes op https://waterliniemuseum.nl/fietsroutes/. Ook kunt u de app van de Fietsersbond downloaden voor Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.twokings.fietsersbond.routeplanner) en Iphone (https://itunes.apple.com/nl/app/routeplanner/id805568685).

De Vier Vrouwen van Willem van Oranje Brielle »

13-06-18 - 31-12-20
Vanaf woensdag 13 juni 2018 presenteert Historisch Museum Den Briel de tentoonstelling De Vrouwen van Willem van Oranje. Vier echtgenotes, een dochter en een zus.

De belangrijkste vrouwen in het leven van Willem van Oranje waren zijn echtgenotes Anna van Egmond, Anna van Saksen, Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny, zijn dochter Maria van Nassau en zijn zus Catharina van Nassau. Met Charlotte de Bourbon trouwde Willem op 12 juni 1575 in de Brielse Sint-Catharijnekerk.

Geschilderde portretten niet eerder samen      
Voor de tentoonstelling ontvangt het museum vier geschilderde portretten in tijdelijk bruikleen van Stichting het Weeshuis te Buren/Marechausseemuseum Buren, het Haags Historisch Museum te Den Haag en Koninklijke Verzamelingen, Den Haag. Deze geschilderde portretten van Willem, Charlotte en Maria waren niet eerder gezamenlijk voor het publiek te zien. Het Streekarchief Voorne-Putten is een belangrijke bruikleengever van gedrukte portretten uit de collectie Verhuell.

Geurstation
Een heel bijzonder onderdeel van de tentoonstelling wordt gevormd door drie geuren die kunst- en geurhistoricus Caro Verbeek ontwikkelde en die geassocieerd kunnen worden met een bevalling van Charlotte de Bourbon, de doop van een van de dochters van Willem en Charlotte en de balseming van Willem.

Publicatie                                                                            
Bij de tentoonstelling verschijnt van de hand van dr. Erik Swart een rijk en in kleur gellustreerde publicatie. Prijs 3,-

Toneelvoorstelling 12 juni in de Sint-Catharijnekerk
In de Sint-Catharijnekerk wordt op dinsdagavond 12 juni 2018 de voorstelling De Vier Vrouwen van Willem van Oranje uitgevoerd door theatergroep Plankgas. Toegangskaarten zijn tot en met 10 juni 2018 te koop bij het museum ( 5,- per persoon of een gezelschapskaart voor 12,50 voor max 4 personen).

Historisch Museum Den Briel,
Markt 1, 3231 AH Brielle; 
0181-475475

Dinsdag t/m zaterdag      10.00-17.00 uur 
Zondag                          13.00-17.00 uur  

Een leuke locatie voor kinderfeestjes. Edam »

01-04-20 - 31-10-20 Het Fort bij Edam is een ideale locatie voor kinderfeestjes.
Deze kinderfeestjes kunnen plaatsvinden in de maanden april t/m oktober, tijdens de reguliere openstellingen op de eerste en tweede zondag van de maand en in dezelfde periode op woensdagmiddag. Kijk hiervoor bij op de website van het fort.

Wij vragen u het kinderfeestje van te voren aan te melden. U kunt dit doen door het reserveringsformulier volledig in te vullen op http://www.fortbijedam.nl/kinderen. U ontvangt daarna een bevestiging van uw reservering.

Aan de kinderfeestjes zijn geen extra kosten verbonden boven de toegangsprijzen die voor die dag gelden: 2,50 voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en 3,50 voor volwassenen. (Let wel: bij evenementen geldt een toegangsprijs van 5,- p.p.)

Voor deze prijs krijgen de kinderen:
-    Een plekje om de jarige te feliciteren
-    Een rondleiding van een half uur door een echte gids
-    Een speurtocht die ze zelfstandig kunnen doen
-    Schieten met ons flessenkanon
-    Een plekje om spelletjes te doen of om te knutselen
-    Een kijkje in de radiokamer
-    Een diploma, als herinnering aan het bezoek

U neemt zelf de traktaties mee voor de kinderen. Frisdrank, chips en ijs zijn eventueel ook te koop in onze kantine. Graag even melden als u hier gebruik van wilt maken.

U kunt met uw groepje blijven tot sluitingstijd. (Op woensdag kan hier - na overleg - van afgeweken worden).

N.B.: Er geldt wel een limiet: op zondag is het maximum aantal feestjes 3 (verspreid op de dag); op woensdagmiddag slechts n.

Veiligheidstrainingen Markenbinnen »

01-12-19 - 31-12-20
Samen met RBOC Fort Markenbinnen, werken aan veiligheid. 

Meer dan 13.000 mensen per jaar volgen een cursus of training van Fort Markenbinnen!

Onze producten en diensten omvatten het totale spectrum van fysieke veiligheid in uw organisatie. BHV, EHBO en ARBO cursussen of brandweer- en vaktechnische trainingen.

Dagje Ravenstein Ravenstein »

23-12-19 - 31-12-20
Stel uw eigen DAGJE RAVENSTEIN samen en bezoek de vestingstad Ravenstein.
Bij een bezoek aan Ravenstein wandelt u door het verleden. U ziet delen van de vestingwerken van eeuwen geleden en prachtige monumenten, die intact gebleven zijn. Met de eeuwenoude stadspoorten, grachten, monumentale panden straalt het stadje iets bijzonders uit. De oude stadspoorten van Ravenstein staan voor u open. Ravenstein vestingstad aan de Maas, heet haar bezoekers van harte welkom.

Wat kunnen wij u bieden
U start met een ontvangst bij het T.I.R. in het Raadhuis. Voor het verdere programma kunt u een keuze maken uit een museumbezoek, een stadswandeling, een molenbezoek, een wijnavontuur, solexen, actieve wandel- of fietstochten, rondleiding of workshop beeldhouwen in een atelier en een aantal lunchmogelijkheden.

Nadat u de samenstelling van uw arrangement aan ons hebt kenbaar gemaakt, regelen wij uw Dagje Ravenstein.
 

Weekagenda za. 14 jan. t/m zo. 22 jan. Ravenstein »

14-01-17 - 31-12-20

Weekagenda Ravenstein en omstreken.

zaterdag 14 januari t/m zondag 22 januari 2017

t/m zondag 26 maart Expositie Ravensteinse Fotodagen.
 Vitrines: Liesbeth Geenen, tassen met praatstok
Het Raadhuis. Openingstijden: zaterdag/zondag 12.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 14 januari Keienschijtersbal in Pomperstad
De nieuwe Stadsprins ( Reinout) van Pomperstad wordt na een avondvullend programma van
geweldige optredens van eigen bodem op spectaculaire wijze onthuld.
Vidi Reo van 20.11 01.30 uur.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 15 januari Prinsenreceptie in Pomperstad
De carnavalsverenigingen, familie, vrienden en bekenden kunnen tijdens de receptie de nieuwe Stadsprins
met zijn gevolg feliciteren onder het genot van een drankje en muzikale begeleiding van eigen bodem.
Cafetaria De Maasstad  tussen 15.00 17.00 uur.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Vrijdag/zaterdag/zondag 20/21/22 en 27/28/29 januari Ton Kersten, objecten In den beginne schiep de mens zich een god.
Garnizoenskerk (NH-kerk). Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 11.00 17.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 21 januari Pronkzitting bij CV de Nachtgravers
Dit vindt plaats in Zaal de Petjes Bar te Overlangel.
Jaarlijkse pronkzitting van CV de Nachtgravers.
Aanvang: zaterdag 20.30 uur.
Info: www.cvdenachtgravers.nl

Zondag 22 januari Jeugd Pronkzitting CV de Nachtgravers
In Zaal de Petjes Bar te Overlangel treden de huidige Jeugdprins en Jeugdprinses af. Zij zullen op een leuke wijze de nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses voor het nieuwe carnavalsseizoen onthullen.
Hierna worden er leuke stukjes voorgedragen door de jeugd van het Nachtgraversrijk en zal er ook een speciaal gastoptreden zijn van!
Aanvang 13.00 uur. Vrij entree. Info: www.cvdenachtgravers.nl

Boek een 4-daags fietsarrangement in de NHW Acquoy »

Acquoy Nieuwegein Vianen Schalkwijk Gorinchem Leerdam Vianen Bunnik
Midden in het landschap duiken ze plots voor je op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland. Robuuste bouwwerken die een lint vormen van Muiden tot
aan de Biesbosch. Het ingenieuze systeem van dijken, sluizen, kanalen, forten en bunkers is in het landschap bijna onzichtbaar. Met elkaar vertellen ze je een oer-Hollands verhaal over verdediging met water als bondgenoot. Een verhaal dat goed bewaard is gebleven en dat je steeds weer op een andere manier kunt beleven. Ontdek het zelf!

Boek dit vierdaags fiets-arrangement op dutchbiketours.nl/waterlinie vanaf  290,-. De 3 overnachtingen inclusief ontbijt en bagagevervoer zijn inbegrepen!

Dag 1 - Bezoek het Waterliniemuseum in Bunnik en wandel in de omgeving van Fort Vechten en Fort Rijnauwen.
Dag 2 - Bunnik Gorinchem (60 km). Op de fiets langs waterlinie-hoogtepunten: De Batterijen, Plofsluis, Stelling van Honswijk, Fort Everdingen, Fort Asperen, door schitterende natuur en langs brede rivieren.
Dag 3 - Gorinchem Bunnik (55 of 63 km). Bezoek vestingstad Gorinchem en fiets langs historische steden als Leerdam Glasstad en Vrijstad Vianen en langs de forten Vreeswijk, Jutphaas en de vier Lunetten in Utrecht.
Dag 4 - Sluit af met een bezoekje aan de historische stad Utrecht, een
absolute aanrader met bijzondere grachten en daarlangs werven en
terrasjes.

Dagelijks mogelijk vanaf 1 april t/m 27 september.

Fort Royale IJmuiden »

29-10-19 - 31-12-20
Een Fort Royale avond begint op de Kop van de Haven in IJmuiden. Hier worden de gasten ontvangen aan boord van het motorschip de "Koningin Emma", waarmee in tien minuten de overtocht naar het Forteiland gemaakt wordt. Daar wacht u een warm welkom met Glhwein, een flute prosecco, koffie of chocolademelk met allerlei lekkers bij de open haard. Dwaal vervolgens door het gangenstelsel, snuffel aan de rijke historie van het fort. In de verschillende ruimtes van het gangenstelsel is er voor iedereen wat wils. Herken de juiste wijn in een Proefexpeditie of versla de kok in het bereiden van gastronomische hapjes. En nog veel meer. Ontdek het zelf, doe waar je zin in hebt! Na afloop wacht in de koepelzaal een meterslange tafel met honderden kaarsen en minstens zoveel lekkernijen.
Belonen, verbinden, motiveren
Een Fort Royale stelt u zelf samen en is het ideale instrument voor belonen, verbinden, motiveren. Speel samen games zoals Wijnexpeditie, Historische rondleiding icm kopspijkers, pub-quiz, Labyrinth, Monopoly xl, of de Marshmallow challenge.
Kom eens langs op deze unieke locatie, we geven graag een rondleiding die zeker zal inspireren en leiden tot een fantastisch programma op het Forteiland.

arrangement toevoegen