1

Van Gogh-schilderijen naar Zuid-Korea

Kröller-Müller Museum en Van Gogh Museum lenen kunstwerken uit

Kröller-Müller Museum Nieuws door

archief oud artikel 23 november 2007 Ede, Gelderland Het Kröller-Müller Museum en het Van Gogh Museum lenen het Seoul Museum of Art in Zuid-Korea 63 schilderijen van Vincent van Gogh uit. Daaronder is ook het beroemde werk 'De Zaaier'. "Van Gogh is populair in alle Aziatische landen."

De kunstwerken uit beide Nederlandse kunstmusea worden getoond op de tentoonstelling 'Van Gogh, Voyage into the myth' in Seoul Museum of Art in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Naast 'De Zaaier' hangen in Seoul ook topstukken als 'Irissen' en 'De straat'.  Het Kröller-Müller Museum stelt twintig tekeningen en 22 schilderijen van Vincent van Gogh beschikbaar voor de expositie, het Van Gogh Museum leent 23 schilderijen uit.

Mythe

Zuid-Korea is voor beide musea een interessante markt. Van Gogh is populair in alle Aziatische landen, stelt het Kröller-Müller Museum. "Dat komt deels door de kleurrijkheid en schetsmatigheid van zijn werk maar ook zeker door het verhaal rondom zijn persoon; de mythe", zegt Sylvia Gentenaar van het Kröller-Müller Museum. "De vele boeken over het leven van Vincent Van Gogh zijn wereldwijd vertaald dus ook Zuid-Koreanen kennen Van Gogh." Het land heeft een groeiende toeristenmarkt, het is een betrekkelijk welvarend land en men bezoekt ons graag, aldus Gentenaar. "Er was altijd al belangstelling en nu deed de gelegenheid zich voor om werk van Van Gogh in Zuid-Korea te tonen. Voor beide partijen zit er wat in; het museum wil graag een zo breed mogelijk publiek in staat stellen de collectie te zien en Zuid-Koreanen willen het werk graag zien."

Tokio

De tentoonstelling in het Koreaanse museum is het tweede internationale project dat beide musea samen doen. In 2005 werkten de twee musea al mee aan een rondreizende expositie. Die tentoonstelling was te zien in de Japanse steden Osaka, Nagoya en Tokio. 'Van Gogh, Voyage into the myth' is tot en met 16 maart 2008 in het Seoul Museum of Art te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 november 2007 - 5805

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.