1

Burgers Zoo nodigt 95-jarigen uit

Symboliek speelt komend weekend grote rol in jarige dierentuin

Burgers Zoo Nieuws door

archief oud artikel 28 maart 2008 Arnhem, Gelderland Burgers Zoo zet komend weekend zijn jubileum luister bij door 95-jarigen komende weekend gratis toegang te verlenen. Andere bezoekers mogen voor 9,50 euro naar binnen. De dierentuin bestaat dit jaar 95 jaar.

Reden genoeg om even oude Nederlanders voor niets naar binnen. Wie kan laten zien dat hij of zij ook 95 jaar mag op 29 en 30 maart met drie andere personen gratis Burgers Zoo in. Jongere bezoekers kunnen eveneens profiteren van de jarige dierentuin. Zij hoeven zeven euro minder te betalen dan normaal. Ook andere symboliek is als komend weekend frites, koffie, thee en drankjes te koop zijn voor bedragen van 95 eurocent en 9,50 euro. Ook bouwt de Arnhems dierentuin ter gelegenheid van het jubileum Burgers’ Rimba, een Maleisisch oerwoud.

Droom

Johan Burgers maakte op 13 maart 1913 zijn privécollectie in ‘s-Heerenberg openbaar onder de naam Fazanterie Buitenlust. Tien jaar later verhuisde hij de nog jonge dierentuin naar Arnhem, waar het de naam Burgers Natuur Dierenpark kreeg. Zijn schoonzoon, Reinier van Hooff en zijn vrouw Lucie, namen eind jaren dertig het stokje van hem over. Diens opvolgers, zijn zoon Antoon van Hooff en zijn vrouw Greet van Hooff-Wierenga, trokken de dierentuin na de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog uit het slop. In 1988 kwam de droom van Antoon van Hooff uit: Burgers' Bush, een geheel overdekt tropisch regenwoud waarin dieren zo vrij mogelijk leven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 maart 2008 - 2063