1

Rijksmuseum maakt collectie via Hema toegankelijk

Nieuwe producten met afbeeldingen van bekende schilderijen

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 3 april 2008 Amsterdam, Noord-Holland Het Rijksmuseum en Hema zijn een unieke samenwerking gestart. In het warenhuis liggen vanaf 14 april tijdelijk 55 producten in het schap met afbeeldingen van topstukken uit het Amsterdamse museum.

Een team ontwerpers van de Hema heeft de nieuwe producten ontworpen. Het gaat om producten als paraplu's, make-up-tasjes, rompertjes, schrijfwaren, serviezen en theedoeken. Ze hebben het label Hema for Rijksmuseum meegekregen. Voor de afbeeldingen op de producten is gebruik gemaakt van een aantal bekende Nederlandse schilderijen, bijvoorbeeld De Keukenmeid van Johannes Vermeer, Het Joodse Bruidje van Rembrandt, Kinderen der Zee van Jozef Israëls. Het zijn stuk voor stuk schilderijen die in het Rijksmuseum te zien zijn.

Inspiratie

"Hema kreeg van het Rijksmuseum alle creatieve vrijheid om uit deze onuitputtelijke bron van inspiratie een keuze te maken", laat ontwerpster Toya Verberne weten. "We hebben verschillende afbeeldingen gecombineerd die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, zoals een landschap van een Hollandse meester uit de zeventiende eeuw met een illustratie op een Chinese vaas uit dezelfde periode."

Toegankelijk

Het Amsterdamse museum wil op deze manier de collectie toegankelijker maken. Een ander doel is 'een breed publiek' aan te spreken op een andere plek dan het museum.

De 'Hema for Rijksmuseum' collectie is vanaf 14 april tot en met 25 mei in alle Hema-vestigingen verkrijgbaar, schrijfwaren tot en met 27 juli en zoetwaren tot en met 19 oktober 2008.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 april 2008 - 1890