Tikibad weer open

Duinrell verbouwt zwembad

Tikibad - Duinrell Nieuws door

archief oud artikel 11 december 2007 Wassenaar, Zuid-Holland In het Tikibad kan weer gezwommen worden. Vanaf volgende week vrijdag is het vernieuwde zwembad in attractiepark Duinrell weer geopend.

Het Wassenaarse attractiepark komt daarmee de belofte na dat het Tikibad in de kerstvakantie weer te bezoeken zou zijn. In oktober werd het zwembad tijdelijk gesloten vanwege een grote storing in de machinekamer. Die liep daardoor vol water. Alle machines in de kelder raakten beschadigd.

G-krachten

De problemen heeft het zwembad gelijk aangegrepen om te verbouwen. Zo is glijbaan Tornado vervangen door een nieuwe exemplaar: de Tyfoon. "Het is een spectaculaire glijbaan waarin aan het eind van de tocht de snelheid door de kracht van het water wordt afgeremd en er G-krachten voelbaar zijn", aldus Duinrell. Ook de Cycloon werd vervangen door een nieuwe baan.

Decoratie

Naast de reguliere onderhoudswerkzaamheden werden ook andere onderdelen van het Tikibad aangepast. Zo werden de vloeren opnieuw betegeld. Ook heeft het zwembad bamboe, kunstplaten, en rotspartijen als decoraties toegevoegd. Daardoor heeft het Tikibad naar eigen zeggen een sterkere, subtropische uitstraling gekregen. Bovendien is Duinrell's gastheer Rick de Kikker prominenter in het Tikibad aanwezig.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 december 2007 - 4433