Babycapybara's in Artis

Jonge knaagdieren het beste te zien tijdens voedertijd

Artis ZOO Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 3 januari 2008 Amsterdam, Noord-Holland Waar Blijdorp tijdens de kerstdagen pech ten deel viel, heeft Artis wel zijn geboorte. In de Amsterdamse dierentuin zijn rond de Kerst drie babycapybara's geboren.

Op 26 december baarde moeder Bernadette twee capybara’s, de grootste knaagdieren ter wereld. Een dag later volgde een nakomertje. "Bernadette maakt het goed en ook vader Wimmie loopt trots rond op de Zuid-Amerika pampa", meldt Artis trots. Namen hebben de beesten nog niet. De krijgen ze pas als de medewerkers weten wat hun geslacht is.

Voedertijd

Bezoekers die de capybara's, ook wel waterzwijnen genoemd, willen bekijken, moeten geduld hebben. "Met koud weer zijn de capybara's niet altijd buiten", zegt Artis. Wie de jonge capybara's wil gaan bewonderen, doet er goed aan met voerdertijd te gaan. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur worden de dieren in hun verblijf op de Zuid-Amerika Pampa gevoederd. "Al kunnen we niets garanderen, je hebt op die tijdstippen de meeste kans hen aan te treffen op de Pampa", aldus Artis.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 januari 2008 - 564

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...