1

Stekker uit Ton Koopmans Matthäus Passion

Het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopmans zegt Matthäus Passion af

Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2009 Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam Baroque Orchestra (ABO) van dirigent Ton Koopmans heeft een Europees tournee door de kredietcrisis afgezegd. Het orkest zou in enkele Europese steden de Matthaüs Passion opvoeren, maar geldschieters en subsidies blijven door de financiële problemen uit.

Het geld dat nodig is om zulke concerten te organiseren, komt voor een deel uit een speciaal fonds: het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing. Ton Koopmans zou met zijn ABO 336.000 euro krijgen voor dit jaar. En toen sloeg de kredietcrisis toe: vijf fondsenwervers werden ontslagen en per 1 januari is de beloofde subsidie ook ingetrokken. Ook andere investeerders hebben zich teruggetrokken.

Europese tour

De tournee zou op 1 april van start gaan in Amsterdam, om vervolgens Duitsland, Spanje en Italië aan te doen. Vandaag bracht de Stichting Amsterdam Baroque Orchestra een persbericht naar buiten, waarin staat dat de concertenreeks wordt afgelast.

Liefhebbers die al een kaartje kochten voor de Matthäus Passion, krijgen het stuk vermoedelijk alsnog te horen, maar dan van een ander orkest. Dat zegt de directeur van programmering van het concertgebouw tenminste tegen het NRC-Handelsblad: "We zijn vergevorderd met het produceren van een vervangende Matthäus door uitvoerenden van hetzelfde topniveau."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 januari 2009 - 677

Dit past bij 'Stekker uit Ton Koopmans Matthäus Passion'