1

Romany en Gypsy naar Pantera

Beter verblijf voor Roemeense leeuwen

Nieuws door

archief oud artikel 9 april 2009 Nijeberkoop, Friesland Vrijdag komen de leeuwen Romany en Gypsy aan in Nederland. Ze zijn afkomstig uit de Roemeense dierentuin Buhusi Zoo. De toestand in veel Roemeense dierentuinen is erg slecht.

Met het vertrek van de leeuwen Romany en Gypsy en twee dingo's is de Buhusi Zoo eindelijk leeg. De Buhusi Zoo is al een tijdje gesloten, maar de dieren bleven achter. De meeste dieren vonden ergens anders ter wereld onderdak, maar Romany, Gypsy en twee dingo's niet. Gelukkig wilden de Nederlandse dierentuinen graag helpen. De dieren kunnen genieten van hun oude dag in het complex van Stichting Pantera.

De toestand in veel Roemeense dierentuinen is zeer slecht. Directeuren sluiten de deuren van dierentuinen en laten de dieren aan hun lot over. Vaak moeten omwonenden de beesten voeren, of eten de nog levende dieren de gestorven dieren op. Sommige dierentuindirecteuren schieten dieren af om hun huid op de zwarte markt te verkopen. Daarnaast gaan veel jonge dieren naar circussen.

Stichting Pantera was niet bereid om commentaar te geven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 april 2009 - 423

Dit past bij 'Romany en Gypsy naar Pantera'

1 reactie