Wintersport in Oostenrijk

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

Tirol: traditioneel, vertrouwd en uitdagend

2 november 2010 Het traditionele wintersportland Oostenrijk is ieder jaar weer de ideale bestemming voor veel toeristen. Logisch, want Oostenrijk weet exact wat de wintersporter wil. Eindeloze pistes en knusse chalets, dat is echte wintersport.

Oostenrijk is makkelijk bereikbaar met de auto en is daarom al jaren in trek bij wintersportliefhebbers. In het land ligt de bergketen de Alpen. De toppen van de bergen halen met gemak een hoogte van 3.000 meter. In de Oostenrijkse Alpen liggen grote steden als Innsbruck en Salzburg. Vooral Innsbruck is de moeite waard, doordat het hoog in de bergen ligt en veel wintersportmogelijkheden biedt.

Oostenrijk biedt veel meer mooie skioorden en -gebieden. Kijk eens rond bij onderstaande aanbieders, en boek een prachtige wintersportvakantie!

Kitzbüheler Alpen

Wilt u gegarandeerd sneeuw? Ga dan naar de prachtige Kitzbüheler Alpen. Sinds 1958 ligt er steevast een dikke laag sneeuw op de pistes. Per jaar valt er in het dal 2,5 meter sneeuw en op de berg acht meter. Niet verkeerd dus! In de winter is er altijd 762 kilometer piste klaar voor ski's en snowboards. Een vakantie valt dus nooit in duigen door warme temperaturen. Als de temperaturen ideaal zijn, is er 1.029 kilometer piste beschikbaar. Het gaat voornamelijk om rode (495 km) en blauwe (413 km) pistes. Er zijn 180 sleepliften, 120 stoeltjesliften, 43 cabineliften en elf kabelbanen. U begrijpt wel dat de Kitzbühler Alpen een lange traditie met zich meedragen als een goed skioord.

Boek een magnifieke vakantie bij Pharos Reizen.

Zillertal

Zillertal is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk met een lengte van twintig kilometer. Amateurs kunnen met een zogenaamde Isskogelbahn naar een plateau, dat een grote blauwe piste vormt. Ideaal om uw vaardigheden op de latten te verbeteren. Voor diehards is er een pittige zwarte piste in het dorpje Königsleiten. Eenmaal beneden, dan is de weg naar boven heel snel weer gevonden. Zillertal Arena maakt namelijk gebruik van Plattenkogel-X-Press stoeltjesliften. Wachtrijen zijn dus onmogelijk. Zillertal krijgt ieder jaar veel positieve beoordelingen. Negatieve klanken zijn er ook. Zo krioelt het van de Nederlanders, en daar zit niet iedereen op te wachten. Vindt u het wel gezellig om met een landgenoot een biertje aan de bar te drinken? Trek dan naar één van de mooiste skigebieden van Oostenrijk: Zillertal.

Boek een wintersportvakantie in Zillertal

Salzburger Sportwelt

Brede pistes, gezellige barretjes en pittoreske dorpjes. Met ruim 350 kilometer piste lijkt Salzburger Sportwelt een drukke bedoeling, maar dat is het skigebied absoluut niet. Salzburger Sportwelt is uitgestrekt en zeer afwisselend. Beginners en profs kunnen er goed terecht. Er zijn ongeveer honderd skiliften en genoeg mooie accommodaties om te overnachten. Iedere dag kunt u naar een ander gebied om te skiën en door de variatie hebt u het gevoel iedere dag ergens anders te zijn. De vele dorpjes zijn erg gezellig en de moeite waard om te bezichtigen. Salzburger Sportwelt is een skioord waar u deze winter sowieso slaagt.

Boek een wintersportvakantie in Salzburgerland.

Ski Arlberg

Op de grens van de provincies Vorarlberg en Tirol ligtt Ski Arlberg, één van de beste skigebieden van Oostenrijk. Ski Arlberg is een paradijs voor off-piste skiërs. Zo is er 180 kilometer aan (gemarkeerde) offpiste-routes. Daarnaast kunt u in Ski Arlberg ook terecht op 260 kilometer aan geprepareerde piste. Voor wintersportliefhebbers is Ski Arlberg de ideale locatie. Nederlanders die zelden skiën (minder dan een week per jaar) kunnen beter uitwijken naar andere skigebieden, die iets makkelijker zijn.

Aanbieders van wintersportvakanties

Oostenrijk biedt veel meer mooie skioorden en -gebieden. Kijk eens rond bij onderstaande aanbieders, en boek een prachtige wintersportvakantie!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 20:01:18 · Gepubliceerd: 2009-10-31 15:00:07 - 1887

Kijk ook bij...