1

Eerste marathons op natuurijs

Wordt er dit weekend druk geschaatst?

Nieuws door

archief oud artikel 17 december 2009 Haaksbergen, Overijssel Het vriest een beetje, maar dat is genoeg voor organisaties om wedstrijden op natuurijs te organiseren. Morgen vindt waarschijnlijk de eerste wedstrijd plaats in Haaksbergen.

Het ijs van schaatsclub IJSCH in Haaksbergen is in goede staat om beschaatst te worden. De marathoncoördinator geeft later vandaag waarschijnlijk toestemming voor de eerste Nederlandse marathon op natuurijs. Als de marathon morgen plaatsvindt, is het de vierde keer op rij dat Haaksbergen de eerste schaatsmarathon van het jaar organiseert.

Ook in Groningse Noordlaren maken schaatsers zich op voor een marathon op natuurijs. de voorzitter van de ijsvereniging verwacht dat de marathon zaterdag wordt gehouden. Dan is het ijs dik genoeg om de tocht te kunnen rijden.

De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond denkt dat het misschien nog even gaat duren voor de eerste marathon wordt gehouden. "Voor het rijden van een marathon moet het ijs op de natuurbaan minimaal drie centimeter dik zijn", zegt een woordvoerder, "maar dat is nu nog nergens het geval."

Bekijk alle schaatsbanen in Nederland op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 december 2009 - 389

Dit past bij 'Eerste marathons op natuurijs'