1

Hobbelweg, zandweg, gat in de weg!

Trek erop uit met de huifkar

Beekse Hoeve Redactioneel door

archief oud artikel 11 april 2011 Toerisme Landelijk "En maar kijken naar de kont van 't paard. In een rijtuigie, in een rijtuigie, in een rijtuigie helemaal naar Vinkeveen." Leen Jongewaard en Wim Sonneveld wisten het jaren geleden al: huifkartochten zijn helemaal je van het. Rust, ruimte, natuur en een boel gezelligheid! DagjeWeg.NL zocht uit waar het kijken naar de kont van het paard nou het leukste is. Ook leuk voor Pasen of Pinksteren!

De kar van Pipo

Het verhaal gaat dat de huifkar voor het eerst gebruikt zou zijn door metaalbewerkers die met het leger meetrokken om harnassen en dergelijke te repareren. Maar de huifkar is vooral bekend geworden door Pipo de Clown en Mamaloe. Zij woonden samen in een wagen en trokken daarmee de hele wereld rond. "Pipo de Clown en Mamaloe reizen recht door zon en regen, langs de wijde wereldwegen." Maar gelukkig zijn niet alle huifkarren de grenzen overgegaan en kan iedereen nu nog steeds genieten van een hobbelig ritje.

Paardenmelkerij

Paardenmelkerij 't Vöske gebruikt haar paarden goed. De paarden worden gemolken voor hun gezonde melk en de Halflingers trekken ook nog eens huifkarren door het zuidelijke Limburg. De huifwagens hebben een zeer lage opstap, die het ook mogelijk maakt om eenvoudig rolstoelen mee te nemen. Na een hobbelig ritje kunt u in de paardenmelkerij een glaasje paardenmelk drinken. Paardenmelk houd je fit, geeft meer energie en heeft een gunstige invloed op de gezondheid.

Koppige ezels

Ezels koppig? De ezels van Ezelstal De Edelingen niet. Zij trekken dagelijks vele huifkarren over de heuvels. U kunt een ezel huren om een mooie wandeling te maken. Maar heeft u na één dag nog niet genoeg van deze lieve dieren? Maak dan een meerdaagse reis met een huifkar. Als de kinderen moe zijn van de wandeling, doen ze gewoon een dutje in de kar. Er zijn verschillende tochten mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van 'Kalm Kamperen'. Vijf dagen lang loopt u ongeveer twaalf kilometer met de ezel en de huifkar en 's nacht overnacht u in een trekkershut of in de pipowagen.

Boer zoekt vrouw

De polder van Wieringermeer is eindeloos. Ontdek de polder van binnen en buiten met de huifkar van Poldertourinkar. Oneindig laagland waar je nog ver kunt kijken. Rijen aardappelen in de vette klei. Wuivend graan. De huifkar rijdt door de bollenvelden, langs de agrarische bedrijven en je kan ook op koffie bij een boer. Zijn Anneke bakt de lekkerste appeltaarten en de bezoeker kan hen alles vragen. Het boerenleven komt tot leven met de Poldertourinkar.

Nog meer leuke huifkartips:

Laatst gewijzigd: 2020-09-03 09:18:15 · Gepubliceerd: 11 april 2011 - 6166