1

Efteling draagt een winterjas

Sjaals, mutsen en nepsneeuw in de Winter Efteling

De Efteling Reportage door

archief oud artikel 7 november 2011 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant De Efteling is in een dikke winterjas gekropen om ook in de kille wintermaanden het publiek te verwarmen met klassieke sprookjes en adembenemende attracties. Maar waar het in de zomermaanden zwart ziet van de mensen, is het op een doordeweekse winterdag angstig rustig. De redactie van DagjeWeg.NL bezocht Winter Efteling!

Uren in de rij voor een attractie, het hoort er een beetje bij in een park als de Efteling. Maar op een doordeweekse donderdag in de Winter Efteling dwaalde DagjeWeg.NL door een wel heel rustig park. Niets te klagen uiteraard, want zonder te wachten drie keer achter elkaar in de Vogel Rok is beslist geen straf. En de Efteling slooft zich in de winter extra uit om het de gasten naar de zin te maken. Kampvuren, stamppot en een ijsbaan: winterpret gegarandeerd. Roodkapje heeft in het Sprookjesbos een dikke sjaal omgedaan en Langnek z'n neus is bevroren. Alles staat in het teken van de winter!

Wintergevoel

Het betoverende gevoel begint al op de parkeerplaats, waar de oosterse muziek uit de speakers klinkt. Ondanks onze volwassen leeftijd raken we door deze sfeer al behoorlijk uitgelaten. Eenmaal het park binnen vallen gelijk de mooie winterse versieringen op, die een nostalgisch wintergevoel oproepen. We beginnen bij de Fata Morgana, waar we meteen in één van de bootjes kunnen stappen. Hoewel het niet onze eerste keer in deze attractie is blijft het best spannend, zo levensecht zijn de figuren.

Attracties

Daarna volgen de Pandadroom, waar je sinaasappels naar je hoofd krijgt in een 3D-film, en Villa Volta, het betoverde huis. Omdat het zo rustig is, kunnen we gerust nog een keer blijven zitten. Dat doen we zeker bij de Bobsleebaan, die gelukkig wel open is omdat het niet vriest. We rennen langs de hekjes bij de ingang, die op drukke dagen de hordes mensen in bedwang houden. Dat is het voordeel van een bezoek op een koude doordeweekse dag. Tussendoor kunnen we opwarmen bij één van de vele kampvuren in het park, waar de broodjes warme beenham niet ontbreken. Ook bij de Droomvlucht stappen we meteen in en worden we betoverd in een wereld van elfjes. Niet alle attracties zijn open. De Python, Piraña en de roeivijver zijn tijdens de Winter Efteling gesloten. Niemand heeft zin in een wildwaterbaan in deze kou. Om even op te warmen zetten we koers richting het Poffertjeshuis. Daar duiken we heerlijk weg in één van de vele hoekjes en doen ons tegoed aan poffertjes en natuurlijk warme chocolademelk!

Schaatsen en langlaufen

Vogel Rok verwelkomt zijn gasten gehuld in een lekker warme muts met een bijpassende sjaal. Binnen is het rustig en drie keer achter elkaar vliegen we in de achtbaan door het donker. Geen goed idee na poffertjes! Een beetje misselijk nemen we een kijkje bij een echte winterattractie het IJspaleis. Hier kun je voor 4 euro per uur schaatsen huren en je uitleven op de ijsbaan. Wie hongerig is na deze inspanning kan energie halen uit een bord echte stamppot. Meer winterse attracties zijn: Langlaufbaan 't Hijgend Hert en het Kinder Winter Wonderland. Kinderen glijden hier van een ijsbaan op een band naar beneden. Op de Beiersemarkt staan gezellige kraampjes met chocolademelk, waar bezoekers even kunnen ontdooien.

De kampvuren, de lichtjes en de ijspegels, ze maken een dagje Winter Efteling de moeite waard. Wie alle attracties het liefst zo snel mogelijk doet kan het beste op een doordeweekse dag gaan. Maar voor meer sfeer en gezelligheid is een bezoek in het weekend een betere keus. De Winter Efteling is nog open tot en met 5 februari 2012.

Bezoekersinformatie

Winter Efteling
10 november 2011 tot en met 5 februari 2012

Toegangsprijzen: € 32,- voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.
Foto 1. IJspegels. Fotograaf: milst1. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Foto 2. Brr, Vogel Rok heeft het koud. Fotograaf: milst1. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Foto 3. Lekker bij het haardvuur. Fotograaf: milst1. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Foto 4. Langnek heeft een koude neus. Fotograaf: milst1. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:54:23 · Gepubliceerd: 7 november 2011 - 3891