Brand teistert Bergse duinen

Honderden hectaren duingebied in vlammen op

Zee Aquarium Nieuws door

archief oud artikel 15 april 2010 Natuur Bergen aan Zee, Noord-Holland Een deel van de duinen bij Bergen aan Zee is door een grote brand in de as gelegd. Ruim honderd toeristen moesten gisteren per direct het natuurgebied verlaten. Rond middernacht konden zij weer terug naar hun hotels en vakantiehuizen.

Naar verwachting openen de uitjes in de regio vandaag gewoon haar deuren, zoals het Zee Aquarium. Hier verbazen bezoekers zich over de wondere wereld van de zee. Ook mogen kinderen roggen aaien.

Door de felle duinbrand verloor het Noord-Hollandse dorpje honderden hectaren duingebied. Het kan een tijd duren voor het duingras herrijst uit het as. Burgemeester Hafkamp van Bergen vermoedt dat de duinbrand is aangestoken.

Het reddingswerk verliep moeilijk door de vele ramptoeristen. Er liepen veel mensen door de duinen te struinen die er weinig te zoeken hadden.

Ook in oktober woedden er verschillende bosbranden in het gebied. Vermoedelijk zijn ook deze branden aangestoken. Destijds is er geen dader gevonden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-15 08:46:00 - 369