1

Herinnering aan Nagasaki en Hiroshima

Verzetsmuseum Liberty Park in Overloon toont Japanse expositie

Liberty Park Overloon Nieuws door

archief oud artikel 1 juni 2010 Geschiedenis Overloon, Noord-Brabant Vandaag opent in museum Liberty Park in Overloon een expositie over de gevolgen van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki in de Tweede Wereldoorlog. Een overlevende van de ramp in Nagasaki vertelt haar verhaal in een aantal lezingen.

De tentoonstelling Hiroshima Nagasaki Atomic Bomb Exhibition is gemaakt in Japan en is ieder jaar in een ander land te zien. Onder meer Kuala Lumpur en Chicago gingen Overloon voor. Voor bezoekers is in de tentoonstelling pijnlijk duidelijk te zien wat er met de mensen in de buurt van de ontploffing gebeurde. Enkele honderdduizenden mensen kwamen om en betaalden de hoge prijs voor het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië.

Als achtjarig kind verloor Ayako Okumura haar hele familie door de atoombom op Nagasaki. Vandaag opent zij de tentoonstelling in Overloon en vertelt wat in Nagasaki gebeurde, ook in de jaren na het bombardement. Om 15:00 uur geeft ze de laatste lezing in Overloon.

Liberty Park

Liberty Park bestaat uit twee thema-musea, waarin de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Over verzet, vervolging en bevrijding, met bijzondere aandacht voor Overloon.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 juni 2010 - 420

Activiteiten Oorlogsmuseum Overloon

Binnen enkele weken te bezoeken

Meivakantie in Oorlogsmuseum Overloon


Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven: * Maak een foto in een Jeep, veteranen vragen-uurtje, word verzetsstrijder, voel zelf hoe zwaar wapens uit WO2 zijn, etc. Kijk voor info op:...