Nieuwe bewoners in Blijdorp

Een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp! |  
Nieuws door

Na dertig jaar ringstaartmaki's terug in Rotterdam

1 juli 2010 Natuur Rotterdam, Zuid-Holland Na dertig jaar zijn de ringstaartmaki's terug in Diergaarde Blijdorp. Het oude verblijf van de franjeapen is het nieuwe onderkomen van een groep ringstaartmaki's uit de Apenheul. En in juli of augustus verwacht Blijdorp nog een nieuwe bewoner. Olifant Bangka krijgt dan een kleintje.

De franjeapen in de Rotterdamse dierentuin verruilden hun oude verblijf voor een gloednieuw onderkomen aan de rand van de Afrikaanse savanne. Tien ringstaartmaki's uit de Apenheul nemen hun plaats maar al te graag in. In Apeldoorn was er rivaliteit tussen de vrouwtjes ontstaan. Het lege verblijf in Blijdorp bood uitkomst.

Ringstaartmaki's

Vanaf het terras kunnen bezoekers de wilde capriolen van de speelse ringstaarten goed bekijken. Ringstaartmaki's komen oorspronkelijk voor in de droge bosgebieden en savanne in het zuiden en zuidwesten van Madagaskar.

Olifantje

In Blijdorp zijn de komende maanden alle ogen gericht op Olifant Bangka. Zij verwacht in juli of augustus een kleintje. Wanneer ze precies uitgerekend is weten de verzorgers niet, daarom houden zij het olifantenverblijf dag en nacht met webcams in de gaten. Het is de eerste geboorte die buiten plaatsvindt. Bezoekers kunnen binnenkort ook live meekijken via internet. Houd de website van Diergaarde Blijdorp in de gaten!

Meer leuke uitjes in Rotterdam? DagjeWeg.NL verzamelde het allemaal.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-01 10:21:20 - 353