1

Reddingsboei voor Dierenpark Emmen

Gemeente biedt lening onder voorwaarden

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 20 oktober 2010 Natuur Emmen, Drenthe Er gloort hoop aan de horizon van Dierenpark Emmen. De noodlijdende dierentuin krijgt steun van de gemeente, die een lening aanbiedt van 1,4 miljoen euro. Maar dit broodnodige zakcentje is niet zomaar verdiend, er wacht de dierentuin een flinke sanering.

Emmen zonder dierentuin, dat kan de gemeenteraad zich niet voorstellen. Daarom heeft de gemeente Emmen besloten de dierentuin een lening van 1,4 miljoen euro aan te bieden. Maar voordat dit geld in de kist van Dierenpark Emmen ligt, moet er eerst iets gebeuren. Op 1 december wil de gemeente een saneringsplan op tafel zien, met een akkoord van alle betrokken partijen.

Bezuinigingen

Alle bestaande contracten van de dierentuin worden aangepast, zoals herziening van het erfpachtcontract van de Traverse, loopbrug van het oude naar het nieuwe gedeelte, en Parkeerterrein Zuid. Ook de personeelskosten van de dierentuin moeten flink omlaag. Minder personeel en een goedkopere cao moeten de kosten drukken.

Krediet

Of Dierenpark Emmen de lening echt krijgt is nu in handen van de gemeenteraad. Donderdagavond stemt de raad over het voorstel. Het krediet loopt dan tot 31 december 2010. Maar als het dierenpark geen goed bezuinigingsplan aanlevert kan de gemeente het krediet ieder moment stopzetten. Het bestuur van dierentuin vindt dit een goede oplossing, gezien de huidige omstandigheden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 oktober 2010 - 191