IJsbeertjes geboren in Ouwehands Dierenpark

Nieuws over dieren |  
Nieuws door

IJsbeertweeling in Rhenen

26 november 2010 Natuur Rhenen, Utrecht De winter in Ouwehands Dierenpark Rhenen start met een bijzondere gebeurtenis. Vandaag is in de dierentuin een ijsbeertweeling geboren! Via de webcam houden de verzorgers de jongen in de gaten.

Enkele dagen geleden trok moederbeer Freedom zich al terug in het kraamhol. Daar bereidde zij zich voor op de bevalling. Donderdag ontdekten de verzorgers via de webcam het eerste jong. Enkele uren later kwam het tweede ijsbeertje ter wereld.

De verzorgers kunnen de komende maanden niet bij de ijsberenfamilie komen. Ze weten dan ook nog niet van welk geslacht de dieren zijn. De geboorte van de ijsbeertweeling is een bijzondere gebeurtenis. IJsberen staan namelijk sinds drie jaar op de lijst van zeer bedreigde diersoorten. Ouwehands Dierenpark doet mee aan een fokprogramma om de diersoort te behouden.

Ouwehands

Moeder Freedom beviel een paar jaar geleden van haar eerste jong: Walker. Hij is onlangs verhuisd naar een dierentuin in Duitsland. In Ouwehands Dierenpark Rhenen wonen nu vijf ijsberen. De komende maanden zijn alleen vader Viktor en oma Huggies te zien voor bezoekers.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-26 14:37:23 - 1233