1

Publiek dol op Nijmeegse Vierdaagse

#Vierdaagse voert top evenementen 2010 aan

Nieuws door

archief oud artikel 6 januari 2011 Zakelijk Hét evenement van het afgelopen jaar was de Nijmeegse Vierdaagse. De Gelderse stad heeft goud in handen met dit populaire evenement, dat afgelopen jaar 131.000 meer bezoeken opleverde. Met deze score staat de vierdaagse weer op één in de TOP 100 Evenementen Monitor.

De Tilburgse Kermis volgt in de voetsporen van de Nijmeegse Vierdaagse, maar blijft op gepaste afstand met meer dan een miljoen bezoeken minder. Het grootste landelijke evenement van het jaar was het Nationaal Museumweekend. SAIL Amsterdam 2010 trok de meeste bezoekers als niet-jaarlijkse evenement. Ook de filmfestivals scoorden dit jaar goed. Het Nederlands Film Festival had het grootste mediabereik. Ook het International Film Festival Rotterdam (IFFR) wist als entreeheffend evenement te scoren en belandde in die categorie op eerste plaats.

Beurzen

Nieuw in de TOP 100 zijn de Publieksbeurzen. De Huishoudbeurs won in deze categorie als grootste beurs qua aantal bezoeken. Ook de tentoonstellingen deden voor het eerst mee met de Evenementen Monitor. Matisse tot Malevich, te zien in de Amsterdamse Hermitage, gooide de hoogste ogen.

Top 5

De Top 5 van beste evenementen (bezoeken en mediabereik):

  • Vierdaagse Nijmegen
  • Tilburgse Kermis
  • Ortel Zomercarnaval
  • ABN AMRO Marathon Rotterdam
  • Amsterdam Gay Pride

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 januari 2011 - 265

Dit past bij 'Publiek dol op Nijmeegse Vierdaagse'