Gratis uitjes in Rotterdam

Rotterdamse Schouwburg | Redactioneel door

Een dagje voor niks naar Rotterdam

10 februari 2011 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Tijdens een dagje uit ontkom je er bijna niet aan: entreeprijzen. Maar zelfs die kun je omzeilen! Ga een dagje naar Rotterdam en kies voor gratis uitjes. Net zo leuk, maar wel zo voordelig.

Actueel

Nederlands Fotomuseum

Radicalisme: goed of fout? De tentoonstelling ANGRY in het Nederlands Fotomuseum kijkt naar de radicalisering onder jongeren en probeert antwoord te geven op deze vraag. Een actueel onderwerp, wat voor iedereen interessant is. Op zondag 13 februari 2011 geeft een ervaren museumgids bezoekers een gratis rondleiding door de tentoonstelling. De gids is vaak zelf ook fotograaf. De rondleiding is gratis, maar de entree niet. Deze bedraagt zeven euro voor volwassen, kinderen mogen gratis naar binnen.

Altijd leuk

Rotterdam is een bruisende stad. Niet alleen het water van de haven bruist, maar ook het cultureel aanbod van de stad helpt hier aan mee. En nog veel leuker: heel veel culturele uitjes zijn gratis toegankelijk! Zoals het Wereldmuseum, waar alle culturen samen smelten. Topstukken uit Aziƫ, Amerika, Afrika, het islamitisch cultuurgebied en Oceaniƫ vormen de collectie. Over elk voorwerp vertelt het museum het spirituele verhaal. Deze verhalen lopen als een rode draad door de hele tentoonstelling. Wie nog meer van het Wereldmuseum wil zien kan ook de tijdelijke tentoonstelling bezoeken. Hiervoor wordt wel entree gevraagd van twaalf euro per persoon.

De Rotterdam

Alleen de aanblik van het 228 meter lange schip De Rotterdam is al indrukwekkend. Dit voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is helemaal gerenoveerd en sinds 15 februari 2010 open voor publiek. Ook een kijkje nemen op dit enorme schip? Dat kan zonder te betalen. De restaurants, de bar en het terras zijn vrij toegankelijk. Het terras is het allergrootste in heel Rotterdam! Bovendien heb je hier een mooi uitzicht over de Erasmusbrug en de Euromast.

Futureland Maasvlakte 2

De drijvende kracht achter Rotterdam is de haven. En sinds 1 september 2008 wordt deze kracht alleen maar groter met de Maasvlakte 2. Nieuwsgierig naar dit gebied? Kom dan naar FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2. Baggeren op zee, het opspuiten van een nieuw haventerrein en het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades. Je leert er alles over en dat ook nog eens gratis! Neem een kijkje in de toekomst met FutureFlightExperience en zie wat straks historie is. Leuk voor alle doelgroepen!

Walk of Fame

Voor een wandeling over de Walk of fame is een ticket naar Hollywood overbodig. Heel wat dichter bij huis, in Rotterdam, loop je over de Europese Walk of fame. Nationale en internationale sterren hebben hier hun eigen tegel. Loop langs de handafdrukken van Johan Cruijf, Monique van de Ven, Frans Bauer en Bassie en Adriaan. Ook internationale bekendheden als Johnny Cash, Shania Twain en Bryan Adams lieten hun handafdruk achter in Rotterdam.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:51:59 · Gepubliceerd: 2011-02-08 14:13:04 - 49737