1

Natuurlijk wandelen

52 natuurwandelingen door heel Nederland

Wandelroutes   Recensie door

8 april 2011 Natuur Trekt het lentezonnetje je naar buiten, maar heb je geen zin om stil op een stoel te blijven zitten? Sla dan het boekje 52 natuurwandelingen door heel Nederland eens open. Kilometers aan wandelplezier en een schat aan leuke tips in de omgeving. Geen zonnige dag gaat meer onbenut voorbij...

Samen met natuurbeheerder Natuurmonumenten stelde mo'media het boekje 52 natuurwandelingen door Nederland samen. Langs bos, heide, duin, strand, vennen, plassen en riviertjes brengen de routes de wandelaars op de mooiste plekjes. Plus: ook nog een verantwoorde manier om de overtollige winterkilo's voor de zomer eraf te krijgen. Maar wat staat er nu zoal in deze gids?

De verschillende wandelroutes variëren van 2 tot 30 kilometer, maar de meeste liggen rond de 5 tot 8 kilometer. Ook voor de niet-geoefende wandelaar prima te doen. Alle wandelingen voeren je door één van de 345 natuurgebieden, die Nederland rijk is. Een prachtige omgeving gegarandeerd. Maar behalve een mooie wandelroutes geeft de gids ook leuke tips in de omgeving. Zoals een pannenkoekenhuis in de buurt of het bezoekerscentrum van het betreffende natuurgebied. Met deze wandelroutes verken je echt heel Nederland, van noord tot zuid.

Geuldal

Kabbelende beekjes in een glooiend landschap, een wandeling door het Geuldal is een echte aanrader. Maar niet zonder een goede conditie, want je komt heel wat heuvels tegen! In de gids staat een 5,5 kilometer lange wandeling door dit prachtige gebied beschreven. Gelukkig zijn onderweg ook genoeg ontspannende tussenstops te vinden. Zoals Herberg de Smidse en ijskraam Wingbergerhoeve. Voor een lekker ijsje of vers fruit!

Dal van de Ruiten

In de provincie Groningen brengt de wandelgids je naar het dal van de Ruiten A. Langs deze smalle beek strekt zich een groot natuurgebied uit. Sta oog in oog met Lakenvelder koeien en bewonder de mooiste vlinders in het Emboerveld. In Museumrestaurant Slaait'nhoes eindigt de wandeling met het bezichtigen van allerlei oude gebruiksvoorwerpen uit de omgeving. Deze wandeling is 4,5 kilometer lang.

Liniepad

Wandelen over forten en sluizen. Je bent in het Werelderfgoed de Stelling van Amsterdam beland! Een wandeling langs karakteristieke Nederlandse plaatjes. Bekijk het Fort Nigtevecht en Fort Abcoude en verwonder je over dit verdedigingswerk. Laatstgenoemd fort is regelmatig geopend. De Streekwinkel en theetuin Anna Haen is ook de moeite waard om even te stoppen. De route is van 8 kilometer uit te breiden naar 10 kilometer.

Hackfort

Het Landgoed Hackfort in Gelderland belooft een puur agrarisch landschap. Boerderijen, akkers, weilanden en slootjes. Wie houdt van het platteland, wandelt hier naar hartenlust. Ook het statige kasteel Hackfort is een onderdeel van de 11 kilometer lange wandeling. In het theehuis krijgen vermoeide wandelaars wat te drinken. Wie nog graag wat langer wil blijven kan overnachten op Kasteel Vorden of bij Hotel Bakker.

DagjeWeg.NL-waardering:

Het boekje 52 natuurwandelingen door heel Nederland is een uitgave van mo'media.

Nog meer leuke wandelingen:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-04-06 12:16:27 - 503