Deel Schoorlse duinen weer open

 
Nieuws door

Brand onder controle, maar blussen gaat door #duinbrand

5 mei 2011 Natuur Bergen, Noord-Holland Een deel van de Schoorlse duinen is weer open voor publiek. De brand is nog niet geblust, maar volgens de gemeente Bergen genoeg onder controle. De bluswerkzaamheden in de duinen van Schoorl gaan zeker vandaag nog op volle kracht door.

Tot woensdagavond was het complete duingebied rond Schoorl afgesloten voor publiek. Delen hiervan, aan de noord- en zuidkant, zijn nu weer toegankelijk. Dit maakte de gemeente Bergen bekend. Bij de nieuwe noodverordening is een kaartje van het afgezette gebied geleverd. Ruim honderd militairen en zo'n vijftig brandweerlieden blijven ten minste tot donderdagmiddag blussen.

De duinbrand in Schoorl was al eerder onder controle en dinsdag klonk het sein brand meester. Toch bleven de brandweer en het leger blussen in het gebied om de brand compleet te doven. Ook bleef de noodverordening voor het hele gebied van kracht.

Grootste brand Schoorl

Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen zei maandag dat het de grootste brand is in het natuurgebied, sinds hier in 2009 regelmatig brand uitbreekt. Zeker 200 hectare is door het vuur verwoest. Sinds zondagnacht 1 mei was er een noodverordening van kracht in het gebied. De gemeente verzocht iedereen weg te blijven uit het getroffen gebied.

 

Lees meer nieuws over natuurbranden in Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 mei 2011 - 348

Dit is interessant