1

Bellen met een engel

Beeld op de Sint Jan is echt bereikbaar

Sint Janskathedraal Nieuws door
Sint-Janskathedraal Den Bosch
 

archief oud artikel 5 mei 2011 Opmerkelijk Den Bosch, Noord-Brabant De engel op de Sint Jan in Den Bosch is sinds kort echt bereikbaar. Via het nummer van een anonieme vrouw is de engel beschikbaar als luisterend oor. Het beeldje met een mobiele telefoon staat sinds de recente restauratie op de kathedraal.

Onder de naam Ut Engelke vertegenwoordigd de anonieme vrouw de engel op de Sint Jan via Twitter. "Ik waak over de Bosschenaren en mijn volgers. Heb goede contacten met Boven en kan een goed woordje voor u doen", zo luidt de beschrijving van het Twitteraccount. Hierbij staat ook het nummer van de vrouw vermeldt, om volgers een luisterend oor te bieden.

Engel op de Sint Jan

De initiatiefneemster laat aan De Telegraaf weten dat het niet zo zwaar op de hand ligt. Het is vooral "iets leuks". De engel met de mobiele telefoon is een nieuw luchtboogbeeld op de Sint Jan. De mobiele telefoon heeft maar één knop. "Voor een directe verbinding met God", aldus kunstenaar Ton Mooy die 25 nieuwe engelenbeelden voor de kerk maakte.

Sint-Janskathedraal Den Bosch
 
DagjeWeg.NL keek vast binnen bij de gerestaureerde Sint Jan in Den Bosch. Lees: Binnengluren bij de Bossche basiliek

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 mei 2011 - 679